Karamercan'dan Başbakan'a Teşekkür

Karamercan'dan Başbakan'a Teşekkür

(KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, AK Parti Grup toplantısında esnaf kredileri ve destekler konusundaki açıklamalarıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, AK Parti Grup toplantısında esnaf kredileri ve destekler konusundaki açıklamalarıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Esnafımıza verilen bu destek boşa gitmez. Esnaf ekonominin barometresidir. 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin lirayla çıkarılması ekonomiyi daha da canlandıracaktır" dedi.

Yeni işyeri açacak olan esnaf ve sanatkara verilecek 500 bin liralık kredi konusuyla ilgili olarak da Karamercan, "Alınan bu kararı yerinde buluyorum, özellikle yeni işyeri açacak esnaflarımız bu sayede kiracılıktan kurtulacak ve kendi dükkanının sahibi olacak" diye konuştu.

Hükümetin son dönemde esnaf ve sanatkarın önünü açacak bir çok imkanı sağladığını hatırlatan Başkan Karamercan, "Esnaf ve sanatkarlar olarak Hükümetimizden bugüne kadar ne istediysek aldık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, Bakanlar Kurulundaki tüm bakanlarımıza ve siyasilerimize teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun" şeklinde konuştu.

"Devletimizle uyum içerisindeyiz"

Başbakan Yıldırım'ın, "Esnafımızı büyüyen Türkiye'nin bel kemiği olarak görüyoruz" ifadesiyle ilgili olarak da Başkan Karamercan, "Sayın Başbakanımızın bizleri Türkiye'nin bel kemiği olarak görmesi çok önemli. Ama şu unutulmamalıdır ki 15 Temmuz hain darbe girişimden bugüne esnaf ve sanatkarlarımız devletin bekası için her türlü fedakarlığı yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Karşılıklı bu uyum sayesinde inşallah ülkemiz güzel günler görecek ve esnafımızın da işleri iyi olacak" diye konuştu.

 

"Taşıt kredisi desteği esnaf için çok önemli"

Hükümetin uygulamaya koyduğu taşıt kredisi desteğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Karamercan, bu imkandan sadece ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafın değil işiyle ilgili araç kullanan tüm esnaf ve sanatkarın yararlanabileceğini hatırlattı. Başkan Karamercan, "Bu destek ve kredilerin verilmesinden dolayı da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal başta olmak üzere tüm bakanlarımıza tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.