Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO sınavlarında yeni usulsüzlük iddiaları

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO sınavlarında yeni usulsüzlük iddiaları

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO sınavlarındaki usulsüzlük iddialarına yenileri eklendi

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki BESYO sınavlarında usulsüzlük iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Memleket’in Türkiye gündemine getirdiği 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sınavlarındaki usulsüzlük iddialarına yenileri eklendi. KMÜ BESYO’nun internet sitesindeki belgelerden de açıkça tespit edilebilecek usulsüzlük iddialarına göre,  sadece söz konusu yıl değil önceki yıllarda da usulsüzlük yapıldı ve birçok öğrencinin hakkı yenerek, hak etmeyen öğrenciler okula yerleştirildi.

REKTÖR VE YÖNETİM SESSİZ

Memleket’in gündeme getirdiği iddialarla ilgili olarak üniversite yönetiminden bugüne kadar bir açıklama yapılmaması iddiaların doğruluğunun ve güçlü olduğunun göstergesi olarak yorumlanıyor. Yine iddialara göre üniversite yönetimi bu usulsüzlük iddialarından haberi var ama konuyu örtbas etmek istiyor. Yarın rektörlük seçimlerinin yapılacağı üniversitede, önceki iddialar hakkında sessiz kalan üniversite yönetiminin bu yeni iddialar karşısında nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor.

DİLEKÇE VEREN ÖĞRENCİLERE RET

Öte yandan durumdan şüphelenen bazı mağdur olan öğrencilerin okul yönetimine dilekçe verdiği ancak öğrencilerin itirazlarının reddedildiği de öğrenildi.

FETÖ PARMAĞI

Sınav sahtekarlıklarıyla bilinen FETÖ yapılanmasının, kuvvetli olduğu, hatta önemli mevkileri elinde tuttuğu iddia edilen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO sınavlarındaki usulsüzlüklerde de bu yapının parmağının olduğu belirtiliyor.

2015-2016 SINAVLARIYLA İLGİLİ İDDİALAR

Memleket’in  yaptığı haberle ilgili dile getirdiği ve üniversite yönetiminin sessiz kaldığı  iddialar şöyleydi:

-Sınava giren adayların bazılarına avantaj sağlaması için hak etmediği halde spor özgeçmiş puanı verildi.

-Başvuru için belirlenen taban puandan daha düşük puanlı kişiler ön elemeden geçirilerek kaydı yapıldı.

-Bazı adayların Milli sporcu belgesi olmadığı halde ön elemeyi geçmesi için Milli sporcu kontenjanından kaydı yapıldı.

İŞTE YENİ İDDİALAR

2013-2014 YILI SINAVLARI

-ÖĞRETMENLİK BAYAN

Öğretmenlik Asil listeden kayıt yaptırmayan 1 kişilik kontenjana 1. sıradaki yedek adayın hakkı yenerek yerine 3. Sıradaki 48 aday numaralı yedek aday çağrılmış.

-ÖĞRETMENLİK ERKEK

Öğretmenlik Asil listeden kayıt yaptırmayan 1 kişilik kontenjana 1. sıradaki yedek adayın hakkı yenerek yerine 3. sıradaki 344 aday numaralı yedek aday çağrılmış.

YÖNETİCİLİK NORMAL ÖĞRETİM BAYAN

-Yöneticilik Normal Öğretim Asil listeden kayıt yaptırmayan 2 kişilik kontenjana 1. ve 2.  sıradaki yedek adayın hakkı yenerek yerine 7. sıradaki 282 aday numaralı yedek aday ile 8. sıradaki 20 numaralı aday çağrılmış.

 

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ERKEK SPOR YÖNETİCİLİĞİ NORMAL ÖĞRETİM BÖLÜMÜ

Yöneticilik Bölümü Asil listeden kayıt yaptırmayan Erkek adayların kontenjanına 11.08.2014 tarihinde açıklanan 1. Yedek Aday listesinde 1. Sıradaki yedekten sonra Adı yedeklerde bile olmayan 80. Sıradaki 744 aday numaralı kişi gösterilerek sıradaki adayın hakkı yenmiş.

BAYAN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

Öğretmenlik Asil listeden kayıt yaptırmayan Bayan adayların yerine çağrılan yedek adaylardan da boş geçen kontenjana 28.08.2014 tarihinde açıklanan 5. Yedek listeden 10. Yedek girmesi gerekirken hakkı yenilerek adı yedek listede bile olmayan 65. Sıradaki 149 numaralı adaya kayıt yaptırılmış.

1(2)-001.jpg

1-143.jpg

 

 

-------

 

 

2-(2)-004.jpg2-148.jpg

---

ekran-goruntusu-(38)-copy.jpg----

untitlerd-1-copy.jpg

 

 

M.Mustafa Özdemir-Memleket

 

İLGİLİ  HABER

295460.jpg