Karaman'da toplu açılış töreni

Karaman'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Aynı ittifaklar içerisinde bulunduğumuz ülke ve kuruluşlar ne zaman ki Suriye'de bizim terör örgütü olarak tanımladığımız yapılarla iş tutmaktan vazgeçerler, işte o zaman gerçekten müttefikimiz olurlar. İşte Amerika, 4 bini aş

KARAMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aynı ittifaklar içerisinde bulunduğumuz ülke ve kuruluşlar ne zaman ki Suriye'de bizim terör örgütü olarak tanımladığımız yapılarla iş tutmaktan vazgeçerler, işte o zaman gerçekten müttefikimiz olurlar. İşte Amerika, 4 bini aşkın tırla kuzey Suriye'ye ağır silahlar getirdi. Niye getiriyorsun? Niçin? Bu silahlar kime veriliyor?" dedi.

Karaman'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlattı.

Erdoğan, "Bazen geliyorlar yok günahsız, herhangi bir yanlış var, şöyledir böyledir. Kusura bakmayın. Eğer suçu yoksa yargı zaten bırakır. Bu tür olanları da zaten yargı bırakıyor ama biz 251 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizin ahından korkuyoruz. Onun için de onların kanı yerde kalamaz. Gereği neyse yargı bunu yapacak, biz de takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, sınırlarının yanı başında bulunan Suriye ve Irak'ta terör oluşumlarına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunun adı PKK da olsa, PYD/YPG de olsa, FETÖ de olsa, DEAŞ da olsa fark etmez hepsi şamdanın kolları gibidir. Ne pahasına olursa olsun. Karşımıza hangi görünüş altında kim çıkarsa çıksın. Bu terör oluşumlarını birer birer yıkıp geçeceğiz. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için birgün ekonomi silahına davranan, birgün bizi radikal ideolojilerin hamisi olarak suçlayan, bir başka gün farklı riyakarlıklar peşinde koşanların oyunlarına artık karnımız tok. Yıllardır yüzümüze başla şeyler söyleyip arkamızdan başka işler çevirenlerin artık ne dedikleri değil, sadece yaptıkları bizi ilgilendiriyor. Biz ona bakarız.

Aynı ittifaklar içerisinde bulunduğumuz ülke ve kuruluşlar ne zaman ki Suriye'de bizim terör örgütü olarak tanımladığımız yapılarla iş tutmaktan vazgeçerler, işte o zaman gerçekten müttefikimiz olurlar. İşte Amerika, 4 bini aşkın tırla kuzey Suriye'ye ağır silahlar getirdi. Niye getiriyorsun? Niçin? Bu silahlar kime veriliyor? Bize bunu açıklamaları lazım. Açıklamadan samimiyetlerine inanmamız mümkün değil. Aynı şekilde koalisyon güçleri, açıklamaları lazım. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz. O güne kadar bizim için terör örgütlerinin ve onların sapkın ideolojilerinin destekçisi olarak kalmayı sürdürmeleri halinde bizim bakışımız da kusura bakmasın farklı olacaktır."

- "Müttefiklerimize hep sadık kaldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimseye peşin husumetleri bulunmadığı gibi hiç kimseye peşin teslimiyetlerinin de söz konusu olmadığını belirterek, "Biz ülkemizin ve milletimizin tamamen meşru, tamamen haklı, tamamen adil çıkarlarına, beklentilerine, hedeflerine göre çalışmayı sürdüreceğiz. Bu yolda kim bizimle birlikte yürürse kendisine teşekkür eder, iş birliği yaparız ama kim önümüze çıkar, yolumuzu kapatır, ayağımıza çelme takmaya kalkar, hatta doğrudan birliğimize ve varlığımıza saldırırsa hiç kusura bakmasın basar tekmeyi geçeriz." dedi.

Türk milletinin tüm saldırılara rağmen tarihte nice tarihi zaferlere imza attığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet döneminde içerisinde yer aldığımız ittifaklara, aynı güvenlik ve demokrasi çemberi içerisinde bulunduğumuz müttefiklerimize hep sadık kaldık. Türkiye'den zarar, Türk milletinden fenalık gördüğünü söyleyebilecek tek bir ülke, tek bir topluma rastlayamazsınız. Tam tersine özellikle yakın çevremizden başlayarak dünyanın her yerinde mazlumların, mağdurların, gariplerin yanında yer aldık. İmkanlarımızı onlarla paylaştık. Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolarlık insani yardımla dünyada ikinci, milli gelire göre ise birinci sırada yer aldık. Yarın Başbakanımız bir heyetle Bangladeş'e gidiyor. Niçin gidiyor? Oradaki Rohinya Müslümanlarını ziyaret etmeye. Daha önce eşim, Dışişleri Bakanım, sivil toplum kuruşlarımız gittiler. Biz dertliyiz, dertli. Derdi olamayandan bir şey olmaz. Ya aşık olacaksın ya da dertli."

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, daha sonra isminin Enes Güder olduğu öğrenilen ve annesiyle törene gelen engelli bir gencin yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da törende hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra tören alanının yanında bulunan Raziye ve Sami Bozağaç çiftinin evine ziyarette bulundu.

(Bitti)








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :