Karaman'da eğitim yatırımları değerlendirildi

Karaman'da eğitim yatırımları değerlendirildi

KARAMAN (AA) - Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünün yatırımları ve projeleri, düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirildi. Karaman Valisi Fahri...

KARAMAN (AA) - Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünün yatırımları ve projeleri, düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirildi.

Karaman Valisi Fahri Meral ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali Meral, eğitimde Karaman olarak diğer illere göre iyi durumda olduklarını belirtti.

Meral, "Eğitimle ilgili çalışmalarda ülke genelinde baktığımız zaman Karaman her alanda üst sıralardadır. Bu başarı bütün paydaşlarla bir araya gelindiğinden ve ortak hareket edildiğinden doğuyor. Eğitimde Karaman olarak diğer illere göre çok daha iyi bir noktadayız. Ama bu yeterli mi? Tabii ki hayır. Bizim bu başarıyı daha da ileriye taşımamız gerekiyor ki kendimizle yarışır duruma gelelim. Bunun için de ortak fikirler ve öneriler bizim için son derece önemlidir." dedi.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, tam zamanlı eğitime geçişte Türkiye genelinde 9'uncu sırada olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelinde 2019 yılında geçişi planlanan tam gün eğitimine, ilimizde yapılan çalışmalar neticesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında geçiş sağlanmış ve bu sistem oldukça başarılı olmuştur. Karaman'da resmi ve özel olmak üzere 244 eğitim kurumunda 54 bin 86 öğrenci öğrenim görüyor. Temel eğitim yatırımlarında merkez ve köylerinde 101 yeni derslik yapılırken yine ortaöğretim yatırımlarında da 36 derslikli okul binaları büyük ölçüde tamamlandı. Gelecek yılki eğitim-öğretim sezonuna açılacak ve bu okulların yanı sıra öğrencilerin barınacakları pansiyon ve spor salonları da yapıldı."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :