Karaman'da Devlet Övünç Madalyası töreni

Karaman'da Devlet Övünç Madalyası töreni

Şırnak'ın İdil ilçesinde 2016 yılında teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polisinin kızına Devlet Övünç Madalyası takdim edildi

KARAMAN (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde 2016 yılında teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polisinin kızına Devlet Övünç Madalyası, törenle verildi.

Karaman Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda (TKDK) düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Şırnak'ın İdil ilçesinde 8 Mart 2016'da teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz'ın biyografisi okundu.

Karaman Valisi Fahri Meral, törende yaptığı konuşmada, bugün yurdun her köşesinde şanlı Türk bayrağının şehit ve kahraman gaziler sayesinde dalgalandığını söyledi.

Şehit polis memuru Hakan Yılmaz'ın kızı Tuana Sümeyye Yılmaz'ın Devlet Ödünç Madalyası'yla onurlandırıldığını belirten Vali Meral, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına bugün burada takdim edeceğimiz madalya vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Hayatın tüm zorluklarına ve bu yurda el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karşı bu milletin evlatlarına vatan sevgisini ve bu uğurda mücadele etmenin yüceliğini gösterecek önemli bir hatıradır. Bu duygularla şehitlerimizi minnete anıyorum. Mekanları cennet olsun."

Vali Meral konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası'nı şehit polis memuru Hakan Yılmaz'ın kızı Tuana Sümeyye Yılmaz ve şehidin küçük kızı Kübra Yılmaz'a takdim etti.

Törene Vali Meral'ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, şehit ailesi ve yakınları ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Duygulu anların yaşandığı törende şehidin annesi Selma ve eşi Tuğba Yılmaz'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :