Karaman'da altyapı çalışmaları

Karaman'da altyapı çalışmaları

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, 2017 yılında altyapı çalışmalarına 7 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.Çalışkan,...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, 2017 yılında altyapı çalışmalarına 7 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.
Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında, kentin ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösterdiklerini belirtti.
Altyapı hizmetlerinin, belediyelerin gözle görülmeyen en önemli hizmetleri olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları söyledi:
"Temelden ele aldığımız cadde ve sokak düzenleme çalışmaları dahilinde yıllar önce yapılan ve neredeyse hizmet veremez hale gelen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen yeniliyoruz. Bu çalışmalarımızda daha uzun ömürlü ve daha kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Alacasuluk, Hacı Celal, Hisar ve Şeyh Şamil mahallelerini, yağmur suyu hatlarına deşarj noktalarının rahatlaması için Tekstil Mezarlığından Deliçay Deresi’ne 2 bin 957 metre kolektör hattı yapılmıştır. Ayrıca şehrin farklı bölgelerinde yağmur suyu problemi olan yerlere bin 253 metre muhtelif çaplarda yağmur suyu hattı ve ızgaralar yapılmıştır. İmar planına göre yeni açılan sokaklarda ve yeni yapılan binalara, 2 bin 440 metre kanalizasyon hattı, 155 adet bağlantı bacası ile muhtelif çaplarda 16 bin metre içme suyu hattı döşenmiştir. Yapılan altyapı çalışmalarının yatırım maliyeti yaklaşık 7 milyon liradır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :