Karaman Belediyesi 2 yeni itfaiye aracı aldı

Karaman Belediyesi 2 yeni itfaiye aracı aldı

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2 yeni itfaiye aracı aldı.İtfaiye Müdürlüğü, yeni araçları 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı'nda...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2 yeni itfaiye aracı aldı.
İtfaiye Müdürlüğü, yeni araçları 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı'nda halka tanıttı.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, her iki aracında farklı özellikleri olduğunu, olası yangınlara anında ve etkin müdahale edebileceklerini belirtti.
Olası yangınları ve kazaları en az zararla atlatabilmek için filoya son teknoloji ürünü iki yeni araç daha kazandırdıklarını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
"Merdivenli aracın özelliği 25 saniyede kurulabilen, 32 metre yüksekliğinde merdivenli, merdivenin son 3 metresindeki kırılımı ile 10 katlı bir binanın çatının görünmeyen iç noktalarına müdahale edebilme özellikli, olay yerinde personele ve mahsur kalan vatandaşa yaşamsal oksijen verebilme özelliğine sahip tam donanımlı bir kurtarma aracıdır.
Öncü itfaiye aracı ise 4 ton su kapasiteli olup, önden, arkadan ve yanlardan su verme, aynı zamanda yine araç önünde ve çatısındaki monitör aracılığıyla farklı noktalara su alma, perdeleme ve şemsiyeleme özelliğine sahiptir. Ümit ederiz kentimizin hiçbir yerinde yangın çıkmaz. Araç parkımızı imkanlarımız doğrultusunda yenilemeye gayret edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :