Karaman Barosu genel kurulu yapıldı

Karaman Barosu genel kurulu yapıldı

KARAMAN (AA) - Karaman Barosu genel kurulunda Başkanlığa yeniden Oktay Yılmaz seçildi.Karaman belediyesi Yunus Emre konferans salonunda düzenlenen...

KARAMAN (AA) - Karaman Barosu genel kurulunda Başkanlığa yeniden Oktay Yılmaz seçildi.

Karaman belediyesi Yunus Emre konferans salonunda düzenlenen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gelir, gider ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından mevcut Başkan Oktay Yılmaz ve Enver Turhan'ın oluşturduğu iki liste seçimde yarıştı.

111 avukatın oy kullandığı seçimde, Yılmaz 72 oyla tekrar başkanlığa seçildi, Turhan'ın listesi 35 oy aldı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Yönetim Kurulu, Fatih Akpınar, Mustafa Çınar, Meliha Çağlayan Kemer, Ramazan Eryiğit, Selman Oğuzhan Eser, Mehmet Ayçiçek, Berat Kuş ve Murat Öztürk'ten oluştu.

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden Yılmaz, avukatlığın kendine has özellikleri kültürü ve duruşu olan bir meslek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Avukat, hiçbir baskıya boyun eğmez, Avukat, despotizme, statükoya karşı durur. Avukat talimat veya emir almaz, Avukat her olayı hukuk sınırları içerisine çeker ve o sınır içerisinde hür iradesi ile değerlendirir " diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Avukatın bu duruşu savunma mesleğini en iyi şekilde yapabilmesinin temel güvencesidir. Avukat arkadaşlarımın vicdanına güvenerek, geleceğe dair beklenti ve hayallerime ortak olacaklarına inanarak ikinci kez bu önemli vazifeye talip oldum. Bize oy veren, vermeyen, destek olan, olmayan herkese gönlümüzde, kapımızda sürekli açık olacaktır. Tecrübeleri ve deneyimleri ile bizlerin çalışma azmi ve ideallerine çok şey kazandıracağına inandığım, Karaman barosuna hizmet vermiş herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Buradan bir sevindirici haber daha kamuoyu ile paylaşayım. Birlik başkanımız sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında başkanımız bize söz verdi. Daha önceki baro başkanımız tarafından alınmış olan avukat evi, önümüzdeki ay içerisinde satışa çıkarılacak. Yeni yapılacak adli binamıza yakın bir alandan arsa satın alınarak buraya çok katlı bir baro hizmet evi yaptırılacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :