"Karagöz'ün Uzay Yolculuğu"nun prömiyeri yapıldı

"Karagöz'ün Uzay Yolculuğu"nun prömiyeri yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Karagöz Sanatçısı Özeren:- "Bu sefer Karagöz'ü Mars'a yolluyoruz"

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Karagöz Sanatçısı Tayfun Özeren tarafından kaleme alınan "Karagöz'ün Uzay Yolculuğu" gölge oyununun prömiyeri yapıldı.

Karagöz Müzesi'nde gerçekleştirilen prömiyerden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Özeren, 2016-2017 sezonunda gösterilecek oyunda, Karagöz'ün uzay yolculuğu sırasında yaşadığı maceraları anlattıklarını söyledi.

"Bu sefer Karagöz'ü Mars'a yolluyoruz" diyen Özeren, bir gece Karagöz'ün bahçesine gökyüzünden bir uzay gemisi düştüğünü ve Karagöz'ün bu uzay gemisiyle gelen uzaylı çocuğu Mars'a götürmek için Hacivat ile yola çıktığını anlattı.

Özeren, oyunda yeni ışıklar kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tam bir gölge oyunu oldu. Gölgelerle oynuyorum birebir. Güzel bir oyun olacak. Müziklerini ayarladık. Kurguları için 6-7 aydır uğraşıyoruz, hayal kuruyoruz. Bu oyunda Karagöz'ü biraz daha aşmak istedik. Oyunda 'drone'lar var. Çocuklar bunların ne olduğunu anlasın, görsün istedik. Burada maksat, çocuklara Mars'ı anlatmak. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri oynuyoruz. Müzikler ve oyundaki renklerin değişimiyle gölge oyununda hep alışılagelmişin dışına çıktık. 'Karagöz ve Hacivat gelecek, dövüşecek'ten ziyade görsel oyunlar yaptık."

Karagöz'ün Mars'tan dönüş yolculuğunda Dünya'yı bulamadığını dile getiren Özeren, "Bulduktan sonra Bursa'yı bulamıyor ve kutuplara, Fransa'ya, Mısır'a iniyor. En son Bursa'ya iniyor. Ardından da bunların bir rüya olduğunu anlıyor. Burada çocuklara şehirleri, ülkeleri, başkentleri de tanıtmak istedik. Fransa'da Eyfel Kulesi, kutuplarda buzullar, penguenler, Mısır'da piramitleri gösterdim. Maksat, Karagöz-Hacivat dilinde bunları göstermek. Çocukların, büyüklerin, herkesin hoşuna gideceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :