Karadeniz'deki kötü hava koşulları

Karadeniz'deki kötü hava koşulları

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sinop'un doğal limanına demirleyen uluslararası yük taşımacılığı yapan gemilerin bekleyişi sürüyor

SİNOP (AA) - Karadeniz'de devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle Sinop'un doğal limanına demirleyen, uluslararası yük taşımacılığı yapan gemilerin bekleyişi devam ediyor.

Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin güney kısmında yer alan iç liman mevkisine demirleyen gemilerin, hava şartlarının düzelmesiyle yollarına devam edeceğini söyledi.

Söz konusu gemilerin meteorolojiden gelen uyarıları da dikkate alarak hareket ettiklerini belirten Alpay, bazı yüksek tonajlı gemilerin, havanın biraz düzelmesiyle demir aldıklarını aktardı.

Sinop'un, gemilerin olumsuz hava şartlarında sığınabilecekleri doğal limanı bulunduğuna işaret eden Alpay, şunları dile getirdi:

"Son bir haftadır Karadeniz'de olumsuz hava koşulları etkili. Bundan balıkçılarımız kadar uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler de etkileniyor. Sinop Karadeniz'de bu anlamda doğal bir liman niteliği taşıyor. Zaman zaman sayıları 50'yi bulan yük gemileri Sinop açıklarına demirleyerek fırtınadan kaçıyor. Gerek geçen haftadan gerekse bu hafta başından itibaren yine havaların düzelmesini bekleyen gemiler doğal limana demirledi. Gelen meteorolojik bilgilere göre bu hafta içinde rüzgarın etkisini yitirmesi bekleniyor. Gemiler de sanıyorum birkaç gün içinde tekrar yol alacaklar."

Bu arada bölgede devam eden kötü hava koşulları balıkçıları da olumsuz etkiliyor. Sert esen rüzgar ve soğuk hava nedeniyle Sinop'ta denize açılamayan çok sayıda balıkçı, teknelerini iskeleye demirledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :