Karadeniz sahilinde "Ramazan Ayı Spor Şenliği" yapılacak

Karadeniz sahilinde "Ramazan Ayı Spor Şenliği" yapılacak

Şenlik kapsamında, ailelere ve çocuklara yönelik badminton, basketbol, golf, bilek güreşi, halat çekme oyunu, satranç gibi branşlarda etkinlikler düzenlenecek- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Genç:- "Ramazan ayı, oruç tutulduğu için spor aktiviteler

ORDU (AA) - Ordu'da, ramazan ayı boyunca ailelere ve çocuklara yönelik "Ramazan Ayı Spor Şenliği" yapılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, Karadeniz sahili üzerindeki Atatürk Parkı'na "Spor Sokağı" kuruluyor.

İl Müdürü Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailelere sporu sevdirmek amacıyla çeşitli dallarda aktivite programı hazırlandığını söyledi. Genç, "Ramazan ayı, oruç tutulduğu için spor aktivitelerinin en az yapıldığı dönem oluyor ancak biz bunu tam tersine çevirmek için ramazan ayı boyunca spor şenliği yapmayı planladık." dedi.

Genç, 6 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'de başlayacak şenliğin, ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mesai bitimi saat 17.00'den gece 24.00'e kadar sahil şeridinde spor etkinliklerimiz olacak. Spor Sokağı adını verdiğimiz alanda birçok istasyon olacak. Burada insanlarımızın aç karnına da tok karnına da rahatlıkla yapabileceği spor aktiviteleri yer alacak. Bilek güreşi, badminton, basketbol, penaltı atışları, canlı langırt, boks, halat çekme, satranç, masa tenisi gibi spor aktivilerimiz olacak. Atatürk Parkı'nın etrafı komple spor sokağı olacak."

Gençlik ve Spor Bakanlığının, velilerin çocuklarıyla beraber spora katılmalarına ilişkin çalışmaları olduğuna değinen Genç, "Ramazan Ayı Spor Şenliği"nde 7'den 77'ye herkesin spor yapabileceği farklı bir aktivite olacağını ve herkese sporu sevdirmeyi amaçladıkları aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :