Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi

Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi

İTSO Başkanı Yılmaz: - "140 yıllık hayal olan Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi 2017 yılında hayata geçirilecek"- OTSO Başkanı Şahin: - "25 tünelden 24'ü bitmiş durumda"

HATAY (AA) - Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinde sona yaklaşıldığı bildirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi Bilgilendirme Toplantısı kapsamında, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin'le Meclis Salonu'nda bir araya geldi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, projenin gerçekleşmesiyle Akdeniz'de üretilen tüm ürünlerin Karadeniz üzerinden Kafkas ülkelerine, Karadeniz'de imal edilen malların da Akdeniz'e kısa sürede ve ucuz maliyetle naklinin gerçekleşeceğini söyledi.

Projenin tamamlanmasının ardından 5 coğrafi bölgenin, 40'ın üzerinde ilin ve birçok ülkenin bundan faydalanacağını ifade eden Yılmaz, "140 yıllık hayal olan Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi 2017 yılında hayata geçirilecek. Proje oldukça yerinde bir yatırım. Projeyi güncel tutmak ve farkındalık yaratmak amacıyla gerekli çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

- "25 tünelden 24'ü bitmiş durumda"

OTSO Başkanı Servet Şahin de projenin Karadeniz ve Akdeniz yolu üzerindeki iller arasında ticaret ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapıldığını belirtti.

Projenin, Akdeniz'i Karadeniz'e ulaştıracak en kısa yol olacağını belirten Şahin, "Geliş yolu üzerinde çok fazla problemimiz kalmamış. İnşallah 140 yıldır yapılmayan bu yol, 2017 yılının sonunda bitecek. 25 tünelden 24'ü bitmiş durumda. Kalan bir tane de bitmek üzeredir. Ufak tefek yol noksanlıkları var. 80 kilometre kadar bakım yapılacak. İnşallah Ordu-Sivas arasındaki o yol da bittiğinde bu proje tamamlanacak. Geri kalan yollarda hiçbir sıkıntımız kalmadı." ifadesini kullandı.

Toplantıya, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, OTSO ve İTSO meclis üyeleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :