Karadağ'ın önceliği AB ve NATO üyelikleri

Karadağ'ın önceliği AB ve NATO üyelikleri

Karadağ Başbakanı Djukanovic: - "1 Aralık'ta NATO'ya üyelik daveti alacağımıza inanıyorum. Sonrasında milletvekili seçimini planlayabiliriz"

PODGORİCA (AA) - Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic, NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyeliklerinin ülkenin önceliği olduğunu belirterek, aralık ayında yapılacak NATO Bakanlar Toplantısı'nda üyelik daveti alacaklarına inandığını ifade etti.

Karadağ Meclisinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Djukanovic, Karadağ'ın NATO ve AB üyelik sürecini ve muhalefetin erken seçim talebini değerlendirdi.

NATO üyeliği konusunda umutlu olduğunu kaydeden Djukanovic, "1 Aralık'ta NATO'ya üyelik daveti alacağımıza inanıyorum. Sonrasında milletvekili seçimini planlayabiliriz" dedi.

Djukanovic, NATO'dan üyelik daveti aldıktan hemen sonra seçim planları yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, üyelik davetinin ardından Karadağ'ın güçlü bir ülke olacağını söyledi.

AB Komisyonunun Karadağ hakkındaki İlerleme Raporu'nu da değerlendiren Djukanovic, raporun ülkesinin NATO üyelik sürecine de olumlu etki yapacağını, AB ile NATO'nun birbiriyle ilişkili kurumlar olduğunu ifade etti.

Djukanovic, NATO ile AB üyeliklerinin Karadağ'ın önceliği olduğunu vurgulayarak, "Karadağ hakkındaki İlerleme Raporu'nda yer alan olumlu ifadeler NATO'ya üyelik davetini de etkileyecektir. Karadağ, son dönemde çok sayıda yenilikçi adım atmıştır" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı