Karadağ'daki genel seçim

Karadağ'daki genel seçim

Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic, DPS Genel Başkanı ve Başbakan Djukanovic, DF Başkanı Mandic ve Boşnak Partisi temsilcilerinden Dresevic oylarını kullandı

PODGORİCA (AA) - Karadağ'da yapılan genel seçimde Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Demokratik Sosyalist Parti (DPS) Genel Başkanı ve Başbakan Milo Djukanovic, Demokratik Cephe (DF) Başkanı Andrija Mandic ve Boşnak Partisi temsilcilerinden Nedzad Dresevic oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Vujanovic, Maksim Gorki İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanmasının ardından basına yaptığı açıklamada, Karadağ vatandaşlarının demokrasiyi seçeceklerine inandığını ifade ederek, "Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik sürecinde sorumlu ve ciddi olduğunu gösterdi." dedi.

Vujanovic, genel seçimin ardından yeni hükümetin en kısa sürede kurulmasını temenni ettiğini belirtti.

Başbakan Djukanovic de Podgorica'daki Savo Pejanovic İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanmasının ardından, Karadağ'da genel seçimin olumlu bir atmosferde geçmesini beklediğini belirterek, "Seçimlerin ardından Karadağ'ın AB ve NATO üyelik sürecine istikrarlı devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Başkentteki Zagoric'de oyunu kullanan muhalefetteki DF Başkanı Mandic ise DF'nin Karadağ'ın geleceğinde yer alacağını vurgulayarak, "İyi iş gerçekleştirdik. İyi haberlerle geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

DF destekçilerine gece olay çıkarmamaları çağrısında bulunan Mandic, Karadağ'ın barışa ihtiyacı olduğunu aktardı.

Başkent yakınlarındaki Tuzi'deki belediye binasında oyunu kullanan Boşnak Parti temsilcilerinden Dresevic, partisinin yedi yıldır hükümette yer aldığını hatırlatarak, "Boşnaklar olarak Karadağ Anayasası'nda da varlığımız mevcut. Bosna Hersek ile ilişkilerimiz çok daha iyi olabilir." ifadelerini kullandı.

- 20 Sırbistan vatandaşı gözaltına alındı

Öte yandan, Karadağ Emniyeti, dün akşam 20 Sırbistan vatandaşının gözaltına alındığını bildirdi.

Emniyetten yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin genel seçimin yapıldığı gün olay çıkarmayı planladığı kaydedildi.

Karadağ'daki Araştırma ve Gözlem Merkezi (CEMI) tarafından yapılan açıklamada, TSİ 14.00'a kadar kayıtlı seçmenlerden yüzde 40'lık kısmının oy kullandığı belirtildi.

Bu arada, ülkede kayıtlı 528 bin 817 seçmen, yurt içi ve yurt dışında açılan bin 207 sandıkta TSİ 21.00'e kadar oy verebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :