Karadağ'da "Maliye Bakanları Zirvesi"

Karadağ'da "Maliye Bakanları Zirvesi"

"Bakanlar Zirvesi", bölge ülkeleri Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Hırvatistan ve Karadağ'ın maliye bakanlarının katılımıyla Karadağ'da başladı

BUDVA (AA) - Karadağ'ın güneyindeki Budva'da, bölge ülkeleri Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Hırvatistan ve Karadağ'ın maliye bakanlarının katıldığı "Bakanlar Zirvesi" başladı.

"NIN" isimli haftalık dergi tarafından Budva'daki "Splendid Hotel"de düzenlenen zirvede, "Değişen küresel dünyada bölgenin ekonomik istikrarı" konusu ele alındı.

Sırbistan Maliye Bakanı Dusan Vujovic, burada yaptığı açıklamada, ekonomik krizin aşılmasında tasarrufun son derece önemli olduğunu belirterek, "Sırbistan, bir binadan diğerine atlama sürecindedir. Bu binalardan biri geçmişi, diğeri de daha iyi bir geleceği simgeliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek Maliye ve Hazine Bakanı Vjekoslav Bevanda, ülkedeki ekonomik gelişmelerin iyi ilerlediğine işaret ederek, borçların ödenmesi noktasında yapısal reformlar geliştirilmesi ve harcamaların azaltılması gerektiğini söyledi.

Kosova Maliye Bakanı Avdullah Hoti de geçen yıl Kosova'nın ekonomik anlamda iyi gelişmeler gösterdiğini anımsatarak, "Geçtiğimiz yıl ayrıca, özel sektörden gelen bir büyüme kaydettik. Bu bağlamda, ekonominin geliştiği kadar kamu maaşlarına yansıdığını gözlemledik." dedi.

Karadağ Maliye Bakanı Rasko Konjevic ise bölge ülkelerin halen geçiş sürecinde olduklarına işaret ederek, sürecin son derece yavaş ilerlediğini kaydetti.

Zirveye ayrıca, bölge ülkelerin banka temsilcileri, ekonomi uzmanları ve birçok şirket yetkilisi katılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :