Karadağ'da "İpek Yolu Festivali" başladı

Karadağ'da "İpek Yolu Festivali" başladı

Yunus Emre Enstitüsü, Konfüçyüs Enstitüsü ve Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezinin ortaklaşa düzenlediği "İpek Yolu Festivali", Karadağ'ın başkenti Podgorica'da başladı

PODGORİCA (AA) - Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, Yunus Emre Enstitüsü, Konfüçyüs Enstitüsü ve Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezinin "Barışçıl bir gelişim için uyum" sloganıyla ortaklaşa düzenlediği "İpek Yolu Festivali"nin açılışı yapıldı.

Podgorica Müze ve Galerisi sergi salonunda gerçekleştirilen açılışa, Karadağ Kültür Bakanı Janko Ljumovic, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip ve Podgorica Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Özdemir açılışta yaptığı konuşmada, festivalin, organizatörler açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Karadağ'da bulunan bu üç kültür merkezi, ilk kez ortak bir etkinliğe imza atıyor." ifadesini kullandı.

Festival kapsamında, Türk minyatür sanatının en önemli sanatçılarından merhum Nusret Çolpan ve oğlu Hasan Çolpan'ın eserlerinden oluşan "Türk Minyatür Sergisi"nin açılışı da yapıldı.

Açılışa katılan konuklar, Yasin Elmas ve Gülsüm Elmas tarafından icra edilen ebru sanatı örneklerini izleyerek deneme imkanı da buldular.

30 Mart'a kadar devam edecek "İpek Yolu Festivali" kapsamında, minyatür, fotoğraf ve hat sergisinin yanı sıra ebru kursunu bitiren öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir serginin de düzenleneceği bildirildi.

Podgorica Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinden Nina Strugar da bu etkinlik kapsamında Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle çıkardığı albümü "Göçmen Kızı"nda yer alan türkülerden oluşan bir konser verecek.

Azerbaycan Kültür ve Ekonomi Merkezinin, festival kapsamında Azerbaycanlı ünlü ressam Darvin Velibeyov'un eserlerinden oluşan "İzlenimler" adlı bir sergi düzenleyeceği, Konfüçyüs Enstitüsünün ise festivale, geleneksel Çin kültürüne ait çay tanıtımı ve birçok etkinlikle katkı sağlayacağı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :