Karaca'dan kutlama

Karaca'dan kutlama

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ailelerimizin temeli hükmünde olan ve tüm toplumlarda büyük bir değeri olan kadınların haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi amacıyla, 8 Mart 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan bir kararla 8 Mart, tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Bizleri eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren ve ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizlerden esirgemeyen, fedakar kadınlarımıza gereken değeri vermek bizler için olmazsa olmaz şartlardandır. Çünkü günümüzde devletlerin gösterdiği ilerleme ve gelişmişlik, kadına duyulan saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülmektedir.

Şanlı tarihimize baktığımızda devletlerimizin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında kadınların yer aldığını, bununla birlikte gereken saygınlığı gördüğünü unutmamak gerekir. Tarihimizde ismi altın harflerle yazılan kadın neferlerimiz de çoktur. Nene Hatun ve onun gibi kahraman torunları geleceğe ışık tutmuş ve günümüz kadınları da bu yolda kendilerine bırakılan bu ışığı benimseyerek kendi yaşantılarına ve bizlerin yaşantılarına yön vermişlerdir.

Dünyada ve ülkemizde kadına şiddet olayları görmek istemediğimiz halde maalesef gördüğümüz bir gerçekliktir. Dinimiz bizlere kadınlarımıza yumuşak olmayı, iyilik etmeyi emretmiştir. En yüce insan olan peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV); “Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allah’ın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!” buyurmuştur. Böyle güzel bir anlayışın mensubu olan toplumumuzda münferit vakalar da olsa kadına şiddet uygulayanların olması bizleri derinden üzmektedir. Bu sorunun çözümü için, devletimizin yasal düzenlemeleri dışında toplum olarak ahlaki ve vicdani eğitimimize de gerekli önemi vermeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu adına kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”