Karabük'te uzman erbaşlar yemin etti

Karabük'te uzman erbaşlar yemin etti

Karabük Valisi Kemal Çeber:- "Asla ve kata devlete sadakatten ayrılmayacak, kişiliğinizi, benliğinizi, beyninizi hiçbir yere kiraya vermeyecek ve buna tevessül edenlere de asla yüz vermeyeceksiniz. Buna canı gönülden inanıyorum"

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 27. Dönem Asayiş Branşı Uzman Erbaş Kursu yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 147'si sahil güvenlik olmak üzere 2 bin 464 erbaş, Türk bayrağı ve silaha el koyarak ant içti.

Karabük Valisi Kemal Çeber, törende, askerlerin yemin etmelerinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Askerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra memleketin her köşesinde, asayişin, kamu düzeninin, güvenliğin koruyucuları olacağını ifade eden Çeber, "Diğer taraftan mazlumların, mağdurların, devlete ihtiyaç duyan vatandaşların ilk başvurdukları kapı olacak, kanunlara karşı gelenlerin, haksızlığın, suçluların korkulu rüyası olacaksınız." diye konuştu.

Görevleri yerine getirirken temel düsturun Anayasa, yasalar ve mevzuat olacağını aktaran Çeber, şunları kaydetti:

"İnşallah bunlara dayanarak görev yaparken, sıralı amirlerinizin dışında da hiçbir yerden emir ve talimat almayacaksınız. Asla ve kata devlete sadakatten ayrılmayacak, kişiliğinizi, benliğinizi, beyninizi hiçbir yere kiraya vermeyecek ve buna tevessül edenlere de asla yüz vermeyeceksiniz. Buna canı gönülden inanıyorum."

- "Kahramanlık destanları yazmaya devam edeceğinize inancım tamdır"

125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak da askerlerin; milletin ve bağımsızlığın sembolü olan şanlı bayrağı gölgesinde, aziz şehitlerin ruhları şahitliğinde, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğurunda seve seve can vereceklerine namus ve şeref üzerine ant içtiklerini belirtti.

Bu andın vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olan dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda Jandarma Genel Komutanlığı'nın kabul belgesi olduğunu vurgulayan Çakmak, "İçtiğiniz bu anda sadık kalarak Metehan'ın, Atilla'nın, Alparslan'ın, Fatih'in, Gazi Mustafa Kemal'in torunları olan sizlerin vatan ve millet uğurunda gerektiğinde Afrin'de olduğu gibi kahramanlık destanları yazmaya devam edeceğinize inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Jandarma Marşı söylenerek, tören geçişi yapıldı.

Törene, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenerel Murat Bulut, Karabük Vali Yardımcısı İsmail Bayata, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve askerlerin yakınları da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :