Karabük ve Sakarya'da 47 kişi sandık başında yakalandı

Karabük ve Sakarya'da 47 kişi sandık başında yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan ve oy kullanmak için geldikleri okullarda gözaltına alınan 47 kişiden 30'u tutuklandı

KARABÜK (AA) - Karabük ve Sakarya'da çeşitli suçlardan aranan 47 kişi, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanma işlemlerinin ardından gözaltına alındı.

Karabük Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekipler, oy kullanma merkezlerinde ve çevresinde geniş önlem aldı.

Oy kullanmak için okullara giden ve "askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, yaralama, cinsel taciz, dolandırıcılık, hakaret, trafik güvenliğin tehlikeye sokma, konut dokunulmazlığını ihlal, görevi yaptırmamak için direnmek-hakaret" suçlarından haklarında arama kararı olduğu tespit edilen 25 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla salıverildi.


- Sakarya

Sakarya'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçiminde haklarında yakalama kararı ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan 22 kişi tutuklandı, 13 silah ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde, hakkında arama kararı bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçiminde hakkında "yağma" suçundan 8 yıl 4 ay hapis ile bin 500 lira para cezası bulunan Ş.T, "yağma" suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası bulunan A.G, "yaralama" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan G.D, "yağma" suçundan 3 yıl 8 ay 18 gün hapis cezası bulunan M.K, "cinsel istismar" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan S.Ç ile haklarında çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 17 kişi oy kullanma işlemleri tamamlandıktan sonra polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 22 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikler tarafından tutuklandı.

Öte yandan yine seçim günü yapılan çalışmalarda, silahla ateş açtığı tespit edilen 16 şüpheliye gerekli yasal işlem başlatıldığı ve 1 ruhsatsız silah, 2 pompalı tüfek, 10 kuru sıkı tabanca ile 57 değişik çap ve markalarda fişek ele geçirildiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :