Karabacak: Bu bir ekonomik savaş ve bu savaşı kazanacağız

Karabacak: Bu bir ekonomik savaş ve bu savaşı kazanacağız

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, hızlı artış gösteren döviz dalgalanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Karabacak, "Dövizdeki dalgalanma ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar resmen ekonomik bir savaş. Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz, dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz" dedi.

 

 

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, son dönemde Türkiye'nin maruz kaldığı ekonomik manipülasyonlar ve dövizdeki dalgalanmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, "Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz, dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz" diyen Başkan Karabacak, "Esnaf Teşkilatı olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimize ve milletimize güvenimiz tam. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok net görebiliyoruz. Yaşananlar resmen bir ekonomik savaş ve bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Ülkemizin zor dönemlerinde tek vücut olan aziz milletimiz, bu ekonomik savaşta da alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecek. Ülke ve millet olarak hepimiz aynı gemideyiz ve dün olduğu gibi bugün de bu savaşı kazanacak güç ve potansiyele sahibiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyunların üstesinden geleceğimize inancımız tam" ifadelerini kullandı.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Esnaf Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Üretim üretim üretim yola devam. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz. Daha çok emek vereceğiz. Dışarıdan dövizle aldığımız ürünün daha iyisini, daha kalitelisini burada üretip biz dışarıya satacağız. Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız" açıklamalarına da tam destek verdiklerini sözlerine ekledi.