Kara Havacılık Komutanlığındaki darbe girişimi davası

Kara Havacılık Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada tanık beyanları alındı.

Duruşmada Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanı Pilot Albay Hakan Keleş, tanık olarak dinlendi.

Keleş, alaydaki görevine 15 Temmuz'da başladığını dile getirerek, öğleden sonra alay komutan yardımcısının yanına gelip Ankara'ya eğitim maksadıyla kullanılmak üzere 2 ATAK helikopterinin gideceğini söylediğini ancak emri sorduğunda, sonradan gönderileceğini belirttiğini anlattı.

Yazılı emrin 15.00 gibi geldiğinin bildirilmesi üzerine helikopterlerin Ankara'ya gitmelerini söylediğini ifade eden Keleş, görevlendirmenin daha önce yapıldığını, hangi pilotların gittiğini bilmediğini kaydetti.

Akşam saatlerinde hava sahasının kapatıldığını öğrendikten sonra alaya döndüğünü ve helikopterleri sorduğunu bildiren Keleş, Kayseri'den kalkış yapıp Güvercinlik ile temas kurduklarını ve Temelli meydanına devam ettiklerini öğrendiğini dile getirdi.

Keleş, alaydan ayrıldığını ve 22.30-23.00 civarında emekli bir devre arkadaşının arayıp televizyona bakmasını söylemesi üzerine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün kapatıldığına dair haberleri gördüğünü belirterek, yeniden alaya gittiğini anlattı.

"Yolda 2. Ordu Kurmay Başkanı aradı, eski alay komutanının bana yardımcı olmasını söyledi. 'Benim için sıkıntı yok, alaya gidiyorum.' dedim. Ondan sonra alay nöbetçi amiri aradı ve 'Sıkıyönetim emri geldi.' dedi. 'Ne sıkıyönetimi? İnceleyin, geleceğim.' dedim." ifadelerini kullanan Keleş, alaya giriş çıkışların kapatılmasını emrettiğini söyledi.

Keleş, sıkıyönetim emrinde bir tuğgeneralin imzasının bulunduğunu ve emrin inandırıcı gelmediğini ifade ederek, kışlanın emniyetini aldıklarını ve hava trafiğini kapattıklarını dile getirdi.

Ankara'dan insanlı keşif uçağı (İKU) istendiğini ancak vermediklerini anlatan Keleş, bunun üzerine Kara Havacılık Okul Komutanı eski tuğgeneral Ünsal Coşkun'un arayıp 2. Ordu'nun emrine uymasını istediğini, kendisinin ise ısrarla Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç'la görüşmeyi talep ettiğini belirtti.

Keleş, buna rağmen Coşkun'un, Atınç'ın olmadığını, vekaleten kendisinin bulunduğunu ve 2. Ordu'nun emirlerine uymalarını söylediğini anlattı.

Hakan Keleş, Coşkun'un söylediği, 2. Ordu'nun emirlerine uymadıklarını kaydetti.

Duruşmaya devam ediliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :