Kara Havacılık Komutanlığı davası

Kara Havacılık Komutanlığı davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'yı vuran helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu 151 sanıklı Kara Havacılık Komutanlığı davasına, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 151 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar, avukatları ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Esasa ilişkin savunma yapan eski kara pilot yarbay Hakan Erol iki gün önce ankesörlü telefon görüşmelerine ait kayıtların kendisine ulaştığını ve bu kapsamda FETÖ üyeliğine yönelik kovuşturmaya yer olmadığına dair ilgili mahkeme tarafından karar verildiğini belirterek savunmasına başladı.

Erol, darbe girişimi sırasında Malatya'da görevli olduğunu ancak gelen emir üzerine iki ATAK helikopterini Güvercinlik'e teslim etmek üzere beraberlerinde bir UH-1 model helikopterle Ankara'ya gitmek için yola çıktıklarını anlattı.

Uçuş sırasında hava sahasının kapatıldığına dair bir bilgisi olmadığını, sonrasında da bir uyarı yapılmadığını öne süren Erol, radarların "geri dön" talimatını duymadığını ve akabinde emir gereği Temelli Hava Meydanı'na indiğini savundu.

Temelli'den sonra Kara Havacılık Komutanlığı'na gittiğini belirten Erol, sabah saatlerinde helikopterle Akıncı Üssü'ne indiklerini, oradaki kargaşadan dolayı tel örgülerden atlayıp jandarmaya sığındığını öne sürdü.

FETÖ ile bağlantısı olmadığını savunan Erol, mütalaadaki suçlamaları da reddetti. Erol, tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanıklar Rıza Yüksel, Ali Kemal Eren, Burak Önal ve Ali Tunç Avşar da savcının beraat yönündeki mütalaasına katıldıklarını dile getirdi.

Duruşmaya öğle arası verildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :