Kara Havacılık Komutanlığı darbe girişimi davası

Kara Havacılık Komutanlığı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişiminde Ankara'daki bazı kamu binalarını vuran helikopter pilotlarının da aralarında olduğu 152 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık eski pilot binbaşı Sadullah Abra, savunmasında suçlamaları reddetti.

İlk olarak görevli olmadığı askeri bir birlikte faaliyette bulunmakla suçlandığını belirten Abra, bu iddianın aksine görev yerinin Kara Havacılık Komutanlığı olduğunu ve bölük komutanlığı yaptığını söyledi.

Abra, darbe girişimi öncesi helikopterle keşif uçuşu yaptığına yönelik iddiayı da kabul etmeyerek, 13 Temmuz'da Temelli Meydan ve Güvercinlik Meydan arasında gece uçuşu eğitimi yaptığını, uçuş güzergahının da resmi olarak kayıt altına alındığını ileri sürdü.

İddia edildiği üzere darbe girişimi öncesi bir toplantıya katılmadığını savunan Abra, FETÖ üyesi olduğunu reddetti.

Abra, 15 Temmuz'da kışlaya gelmeleri için hiçbir pilotu arayıp talimat vermediğini ileri sürerek bu yöndeki suçlamayı kabul etmedi.

Sadullah Abra, "15 Temmuz'da kısa bir uçuş yaptım ve ertesi sabah helikopteri Akıncı'ya götürdüm. Kule talimatına uygun hareket ettim. Silah kullanmadım. Hiçbir vatandaşın, polisin, askerin ölümüne sebep olmadım. Hiçbir yerin zarar görmesine yol açmadım. Askeri kolluk kuvvetlerine kendi isteğimle teslim oldum." diye konuştu.

Suçlamaları reddeden Abra, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya sanıkların esasa yönelik beyanlarıyla devam ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :