Kara Harp Okulu darbe girişimi davası

Kara Harp Okulu darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan tutuksuz sanık Fatih G, darbe girişiminin olduğu dönemde Kara Harp Okulunda akademik personel olduğunu belirterek, kampüse telefonuna gelen bir mesaj üzerine gittiğini öne sürdü.

Darbe girişimi olduğunu okula geldikten sonra öğrendiğini ve darbeye destek anlamında hiçbir eylemde bulunmadığını savunan Fatih G, sözde sıkıyönetim mesajlarının geldiği WhatsApp gruplarında da olmadığını iddia etti.

Fatih G, verilen emirle birliğe geldiğini, silah aldığını ve evine döndüğünü anlatarak beraatini talep etti.

Tutuksuz sanık Yusuf B. de 15 Temmuz'da Kara Harp Okulunda mühendis olarak çalıştığını ve mesleki hayatında askeri bir faaliyette bulunmadığını savundu.

Yusuf B, okula cep telefonuyla verilen emrin ardından gece 24.00'ten sonra gittiğini ve darbeye ilişkin amirlerinden herhangi bir bilgi ya da direktif almadığını iddia etti.

Bilgisayar ve kamera kayıtlarını o dönemde silebilecek bilgi ve yetkiye sahip olmasına rağmen bunu yapmadığını öne süren Yusuf B, delillerin karartılabileceğini düşündüğü için darbe girişimin ardından hard disklerin yedeklemesini yaptığını söyleyerek beraatini istedi

Tutuksuz sanıklardan İbrahim E. ise darbe girişimi sırasında bilgi işlem kursiyeri olarak çalıştığını, sadece kendisine verilen emirleri yerine getirdiğini ve suç teşkil edebilecek hiçbir eylemde bulunmadığını savunarak beraatini talep etti.

- "Silahım vardı ama mermisi yoktu"

Darbe girişimi sırasında üsteğmen rütbesiyle Kara Harp Okulunda görev yapan tutuklu sanık Hasan Aktaş da telefon üzerinden verilen emirle birliğe geldiğini, ardından Binbaşı Abdullah Ender Toydemir'in emriyle diğer askerle beraber kafeteryada beklediğini iddia etti.

Aktaş, gece saat 01.00 gibi darbe girişimi olduğu bilgisini aldığını ve o andan itibaren darbenin tarafı olmamak için emirleri sorgulamak gerektiğini düşündüğünü savundu.

Okul içinde darbeye yardımcı olabilecek eylemlerin olmadığı için silahıyla beklediğini savunan Aktaş, "Emir gereği Anafartalar Taburuna giderek HK-33 piyade tüfeğini teslim aldım. Silahın seri numarası da tutanağa geçirildi. Silahım vardı ama mermisi yoktu." diye konuştu.

Duruşmaya ara verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :