Kara Harp Okulu darbe girişimi davası

Kara Harp Okulu darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 239 kişinin yargılanmasına devam edildi- Sanık Buğra Han Çetiner:- "Bir süre sonra bizim bulunduğumuz yere gelen tabur komutanı grubu karşısına alarak

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 239 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar hazır bulundu.

Savunmasına şehitlere rahmet dileyerek başlayan sanık İbrahim Öztüto, darbe girişiminde bulunanlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Öztüto, darbe girişimi gecesi bütünleme sınavı için okulda bulunduğu belirterek, başka hiçbir faaliyette yer almadığını ileri sürdü.

Öztüto, komutanlardan darbe girişimiyle ilgili emir almadığını ifade ederek, darbe yapılacağını ilişkin daha önceden bilgisinin olmadığını söyledi.

Öztüto, FETÖ ile hiçbir ilgisinin olmadığını savunarak, beraatını talep etti.

- "Tabur komutanı sandıktan mühimmat almamızı emretti"

Sanık Buğra Han Çetiner de 15 Temmuz günü akşam yoklamasına kadar günün büyük bir bölümünü ders çalışarak geçirdiğini dile getirdi. Akşam yoklamasının yapılmasının ardından odasına gittiğini anlatan Çetiner, bir süre sonra nöbetçi öğrencinin koğuşlar bölgesindeki koridordan "kamuflajlı içtima" diyerek kendilerine seslendiğini aktardı.

Nöbetçi üsteğmenin bir süre sonra kızgın şekilde aşağı inmelerini emrettiğini anlatan Çetiner, bunun üzerine arkadaşlarıyla içtimaya gittiklerini söyledi. Çetiner, içtima yapılan yere gelen Tabur Komutanı Binbaşı Hasan Hüseyin Ecik'in doğrudan depo bölgesine geçtiğini, üsteğmenden depoya açmasını istediğini aktardı.

Binbaşı Ecik'in bir süre depoda kaldığını bildiren Çetiner, "Tabur komutanı, '20 kişi buraya gelsin.' diye emir verdi ve bu emri 3 kez tekrarladı. Bunun üzerine benim de aralarında bulunduğum en yakın ve rastgele olan grup komutanın yanına gittik. Komutanımız sandıktan 3 ya da 5 mühimmat bulunan şarjörlerden almamızı emretti." dedi.

- "Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koydu"

Dışarıdan silah seslerinin geldiğini anlatan Çetiner, tabur komutanın emriyle koşmaya başladıklarını söyledi.

Anafartalar tarafına vardıklarında tabur komutanının "Misafir askeri personel ayrılsın" diye bir kez daha emir verdiğini belirten Çetiner, şöyle devam etti:

"Bu noktada arkadaşlarımızla 'Terör saldırısına karşı koymaya gidiyoruz.' diye düşündük. Arkadaşlarımızla helalleşmeye başladık. Anafartalar taburunun yanındaki cepte düzen aldık. Bir süre sonra bizim bulunduğumuz yere gelen tabur komutanı grubu karşısına alarak konuşmaya başladı. Duyduğum ilk cümle, 'Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koymuştur.' oldu. Bunu duyunca afalladım. Konuşmasının devamında kurmay başkanının emriyle okulun emniyetini sağlamak amacıyla nizamiyelere dağılmamızı ve sessiz olarak emirleri uygulamamız gerektiğini söyledi. Tabur komutanı bu sözleri söyledikten sonra ortadan kayboldu. Bir daha da kendisini görmedim."

Sanıklardan İlker Yüksel ve Hidayet Güçlü de savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu.

Duruşma yarına ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :