Kar yağışı ve tipi ulaşımı aksattı

Kar yağışı ve tipi ulaşımı aksattı

Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Erzincan-Sivas Karayolu'nda, ulaşımda aksamalar yaşandı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Erzincan-Sivas Karayolu'nda, ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Kentte öğle saatlerinden sonra etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle Erzincan-Sivas Karayolu'nun 2 bin 160 rakımlı Sakaltutan Geçidi'nde sürücüler, zor anlar yaşadı. Yolun kar ve buzla kaplanması sebebiyle birçok araç yolda kaldı.

Erzincan-Sivas Karayolu'nda, tır ve kamyon sürücüleri başta olmak üzere ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, yol kenarlarında ya da akaryakıt istasyonlarında ulaşımın normale dönmesini beklemeye başladı.

Karayolları Erzincan 164. Şube Şefliği ekipleri, ulaşımın zaman zaman durma noktasına geldiği karayolunda, kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

Karayolunda önlem alan trafik polisleri, sürücüleri kar lastiği ve zincir olmadan yola devam etmemeleri konusunda uyardı.

Tır sürücüsü Hüseyin Taşkın "Zincirimizi taktık çünkü zincirsiz bu yola çıkmak mümkün değil. Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için zincir önemli." dedi.

Yolun kapanmaması için karayolları ekiplerinin de aralıksız çalıştığını dile getiren Taşkın, "Bu geçitte kış şartları olması sebebiyle ulaşım zor oluyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :