Kapalı pazar yerinde güçlendirme çalışması yapılıyor

Kapalı pazar yerinde güçlendirme çalışması yapılıyor

Seydişehir Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde Güçlendirme çalışması yapıyor

Geçtiğimiz yıl kış döneminde yoğun bir kar yağışı yaşandığını kaydeden Belediye başkanı Mehmet Tutal, yaklaşan kış mevsimi öncesi Kapalı pazar yerinde güçlendirme çalışması yaptıklarını kaydetti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tutal;" insan hayatı her şeyden önemli bu nedenle güçlendirme ve tamirat çalışmalarımız bu noktada devam ediyor"

Seydişehir başta olmak üzere ülke genelinde geçen yıl yoğun bir yağışı yaşandığını ve bu nedenle hasarlar meydana geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Seydişehir merkez olmak üzere bu bölgede yoğun manada bir kar yağışı oldu. Yaklaşık 3,5 metreyi bulan kar yağışı ile karşılaştık. Bu kar yağışında ilçemizde 120 çatı zarar gördü. Dolayısı ile kapalı sebze pazarımızdan bu kar yağışından etkilendi" dedi. Kapalı pazar yerinin bölgeye hitap eden bir pazaryeri olduğunu belirten Başkan Tutal; "yaklaşık 12 bin metre kapalı alanı bulunan bir pazar. Elhamdülillah geçen yıl herhangi bir yıkılma ve can kaybı olmadı. Üzerini küremek suretiyle karları indirdik. Fakat ciddi manada hasarlar oluştu. Bu kış dönemine hazırlık yapmak ve herhangi bir can kaybına mahal vermemek için tedbirler almak durumdayız. Pazar yerimizin sıkıntılı olan bölümlerinde tamirat ve güçlendirme çalışmasını ekiplerimiz yapıyor. Bunların maliyeti 150 Bin Lira civarında . Ancak bu yapılan masrafları göz önünde bulundurmuyoruz. Çünkü insan hayatı her şeyden daha önemlidir. Çalışmalarımız bu yoğunlukta devam ediyor. Ben ekiplerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.Haber Merkezi 

kapali-pazar-yerinde-guclendirme-calismasi-yapiliyor-(4).jpg