Kanserle mücadelesinde kilim dokuyarak moral kazandı

Kanserle mücadelesinde kilim dokuyarak moral kazandı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde rahim kanserine yakalanan Makbule Kara, 3 yıl süren kemoterapi tedavisi boyunca moralini kilim dokuyarak yüksek tuttu ve hastalığını yenmeyi başardı- Kara: - "Kilim dokuma işi olmazsa ben iyileşemezdim hatta doktorum dahi kı

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, kan değerlerini ölçtürmek için gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenen Makbule Kara, tedavi sürecinde kilim dokuyup moralini yüksek tutarak kanseri yendi.

Kadirli'de yaşayan ve 2008 yılında rahim kanserine yakalanan Makbule Kara, 3 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gördü. Tedavi süreci oldukça zor geçen Kara, 45 kilograma kadar düştü. Bu zorlu tedavi sürecinde moralini bozmamaya çalışan ve Halk Eğitim Merkezinde usta eğitici olarak görev yapan Kara, kilim dokuyarak hastalığıyla ilgili moral bozukluğunu atlatmaya çalıştı.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı süresince yaşadığı olumsuzluklara rağmen içindeki yaşama isteğini hiç kaybetmediğini ve her zaman hayatın güzelliklerini aklına getirdiğini söyledi.

Hastalığı süresince eşinin aldığı tezgahta kilim dokuduğunu ve moralini her zaman yüksek tuttuğunu ifade eden Kara, "Hastalığımı ilk öğrendiğimde dünya üzerime yıkıldı ve her şey bitti diye düşündüm. Ailemden bir süre sakladım. Çocuklarım üzülür diye söyleyemedim." dedi.

- Dert ortağım kilimlere içimi döktüm

Hastalığı yeneceğine inancını hiç kaybetmediğini anlatan Kara, "Hastalığımın ilk zamanlarında uyuyamıyordum. Uyursam uyanamayacağımı zannediyordum. Bir yandan hastalığımla mücadele ederken bir yandan da en yakınlarımı üzmemenin çabasını verdim. Ailem için yaşamak istedim. Eşimden sonra en büyük desteği kilimden aldım, dert ortağım kilimlere ilmek ilmek içimi döktüm." diye konuştu.

Hastalığı öğrendikten sonra dokuduğu ilk kilimde çocukları için ayağa kalkan annenin desenini işlediğini aktaran Kara, şunları söyledi:

"Hasta olduğum süre içerisinde eşimin aldığı tezgahta gece bile kalkarak kilim dokudum. Onlarla konuştum, dertleştim. Hayatımın bir parçası oldular. Bir insan için gerçekten zor süreçti. Asla umudumu ve inancımı yitirmedim. Kilim dokuma işi olmazsa ben iyileşemezdim hatta doktorum dahi kısa sürede iyileşmeme şaşırdı. Kanser hastaları asla umutlarını ve inançlarını kaybetmemeli. Kendilerine olan güven, sevgi ve inançları ile dimdik ayakta durmalılar. Yaşadıkları acıları ve hüzünleri geride bırakıp hastalığı yenmenin hesaplarını yapmalılar."

Kanserle mücadelesinde kilim dokuyarak moral kazandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :