Kansere rağmen çocuk sahibi oldu

Kansere rağmen çocuk sahibi oldu

Konya’nın Ereğli ilçesinde, dört yıl önce yakalandığı lenf kanserine rağmen hamile kalan ve tüm risklere rağmen doğum yaparak anne olan Fatma Zehra Öğüt’ün şimdi tek amacı kanseri yenerek sağlığına kavuşmak.

Ereğli ilçesinde dört yıl önce lenf kanserine yakalanan Fatma Zehra Öğüt, çocuk sevgisi nedeniyle tüm risklere rağmen hamile kaldı. Eşi Ertuğrul Öğüt’ün de desteğini alarak anne olma riskini göze alan Fatma Zehra Öğüt, hamilelik süreci boyunca kemoterapi aldı.

Doktorun, hastalığı nedeniyle hamilelik döneminin sıkıntılı bir süreç olduğunu söylediğini ifade eden Fatma Zehra Öğüt, “Ben inandım ve güvendim. Doktorum hamilelik döneminin sıkıntılı bir süreç olduğunu söylemişti. Ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyerek anne oldum. Şimdi tek isteğim hastalığımı yenip mutlu yaşantıma devam etmek” dedi.

 

“DOĞUMDAN SONRA BİR RAHATSIZLANMA OLMADI”

Fatma Zehra Öğüt’ün çok hırslı olduğunu ve hamilelik boyunca kontrollerinin Ereğli Devlet Hastanesi’nde yapıldığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Süleyman Yeniocak, anneyi lenf kanseri olmasından dolayı ortaya koyduğu kararlılık nedeniyle kutladığını ifade etti. Dr.Yeniocak, anne Fatma Zehra Öğüt’ün kemoterapi sürecini bitirdikten sonra hastalığı ile ilgilenen uzman doktorlardan hamile kalmak için izin aldığını ve hamile kalarak çocuk sahibi olduğunu dile getirdi. Hastada oluşabilecek risklerin göz önüne alınarak yapılan takiplerin güzel sonuç verdiğini söyleyen Yeniocak, gerçekleşen doğum sonrasında da anne ve bebekte herhangi bir rahatsızlanmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

Baba Ertuğrul Öğüt ise, eşinde dört yıldan bu yana devam eden lenf kanseri nedeniyle çocuk sahibi olmakta tereddüt yaşadıklarını ve bu kararı vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Hamilelik dönemi boyunca Fatma Zehra Öğüt’ün aldığı bu karar nedeniyle Devlet Hastanesi personeli ve hemşireleri ile birlikte sürekli hastanın yanında olduklarını söyleyen hemşire Ümran Arvasi de, “Annenin tüm riskleri göz önüne alarak doğum yapması kararlılık ve azmin göstergesidir” dedi.