Kansere dikkati çekmek için saçlarını kestirdiler

Kansere dikkati çekmek için saçlarını kestirdiler

Sakarya'da özel sağlık lisesinde okuyan erkek öğrenciler, kanser hastalarıyla dayanışma amacıyla saçlarını kestirdi- KANSERDER Yönetim Kurulu Başkanı Akar:- "Öğrencilerimiz saçlarını kestirmişler, empati yaptılar yani, 'Biz sizinleyiz, sizi anlıyoruz.' de

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, özel sağlık lisesinde öğrenim gören 15 erkek öğrenci, kanser hastalarına destek olmak amacıyla saçlarını kestirdi.

Özel Marifet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan 15 öğrenci, kansere karşı farkındalık oluşturmak ve duyarlılığı arttırmak adına saçlarını kestirme kararı aldı. Önce saçlarını kestiren daha sonra da Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneğini (KANSERDER) ziyaret eden öğrenciler, burada derneğin yararına resim çizdi.

KANSERDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Akar, derneğe gelen öğrencilere kanser hastası çocukların yaşadığı zorlukları ve sorunlarını anlattı. Daha sonra çocukların dernekte çizdiği resimleri gösteren Akar, kanser hastalarının umutlarını, iç dünyasında neler yaşadıklarını aktardı.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlamlı bir programda öğrencilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Merkezi Sakarya'da bulunan derneğin 15 yıldır ulusal ve uluslararası faaliyetlerde bulunduğunu belirten Akar, "Gönüllülük esasına dayalı lösemili, kanserli çocuklar ve büyük hastalarımız olmak üzere onların hayatını renklendirmek, rahatlatmak ve güzelleştirmek için çalışan bir kuruluşuz. Öğrencilerimiz saçlarını kestirmişler, empati yaptılar yani, 'Biz sizinleyiz, sizi anlıyoruz' dediler. Bu bizi çok etkiledi." dedi.

Hobi odasında zaman zaman tedavi gören çocukların yerine şimdi ağabeyleri, ablaları olduğunu ve kardeşleri için resim yaptıklarını aktaran Akın, duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilere kanserden korunma yollarını anlatan derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Ersin Gürsel ise kansere yakalanmamak için öncelikle beslenmelerine dikkat etmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

Saçlarını kestiren öğrencilerden Emirhan Uzun da "Saçlarımı kanser olan kardeşlerimiz için kestirdim. Bugün kanser arkadaşlarımızın motivasyonu için resimler yapacağız." dedi.

Öğrenciler daha sonra derneğe destek amacıyla resim yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :