Kansere dikkat çekmek için dans ettiler

Kansere dikkat çekmek için dans ettiler

DÜ Latin Dans Grubu, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ile bir alışveriş merkezince meme kanserine karşı vatandaşları bilinçlendirmek için düzenlediği etkinlikte dans etti

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Latin Dans Grubu,  Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ile bir alışveriş merkezince meme kanserine karşı vatandaşları bilinçlendirmek için düzenlediği etkinlikte dans etti.

İl Sağlık Müdürlüğü ile bir alışveriş merkezi, "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" etkinliği kapsamında, ortaklaşa stant açtı. Etkinlikte dağıtılan broşürlerin ardından, DÜ Latin Dans Grubu üyesi 9 dansçı, alışveriş merkezin giriş katında dans etti. 

Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Baturay, etkinlik öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, alışveriş merkeziyle ortaklaşa kurdukları stantla meme kanserine karşı vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Meme kanserinin dünyada ve Türkiye'de kadınlarda en sık karşılaşılan ve ölüme sebebiyet veren kanser türlerinden olduğunu belirten Baturay, şunları kaydetti:

"Amacımız çok basit yöntemlerle kanseri erken teşhis etmek ve tedaviyi daha kolay hale getirmek. Bunun için 20 yaşına gelmiş bir bayanın ayda sadece 5 dakikayı kendine ayırması ve kendi kendine meme muayene yapmasını istiyoruz. Kadınlar, memesinde gördüğü bir çatlak, meme başında büyüme ya da çekilme, her iki memenin renk ve diğer farklılıkları durumunda aile hekimliğine başvurmaları gerekiyor."

Vatandaşların broşürlerde yazılanları yerine getirmesini istediklerini ifade eden Baturay, "Halkımızın daha duyarlı davranmasını ve dağıttığımız broşürleri okumalarını, annesine, kızına, kardeşine okutmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

DÜ Latin Dans Grubu dansçıları bir yandan yaptıkları danslarla izleyenlere keyifli anlar yaşartırken, öte yandan taşıdıkları dövizlerle izleyicileri meme kanserine karşı duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı