Kansere “ÇAARE” projesi tanıtıldı

Kansere “ÇAARE” projesi tanıtıldı

Kanser Odaklı Veri Çözümleme Genomik Analiz AR-Ge ve Genombilim Eğitimi kapasite arttırma projesi “ÇAARE”nin tanıtımı yapıldı

İSTANBUL (AA) - Kanser Odaklı Veri Çözümleme Genomik Analiz AR-Ge ve Genombilim Eğitimi kapasite arttırma projesi “ÇAARE”nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısı ve Genom Çalıştayı’na İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ÇAARE proje koordinatörü ve GLAB direktörü Doç. Dr. Levent Doğanay, doktorlar ve araştırmacılar katıldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ortaklığında İstanbul Kalkınma Ajansı ile Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ÇAARE Projesi hakkında, Doç. Dr. Levent Doğanay bilgi verdi.

Doğanay proje ile ailesel kanser mutasyonlarının yeni nesil teknolojilerle taranarak, genetik geçişli kanserleri tespit etmeyi, kanser insidans hızının azaltılmasına katkı sağlamayı, kanserde hedefe yönelik tedavilerin doğru hastalara uygulanabilmesini sağlayarak kanser tedavisinde cevap oranlarını arttırmayı, kanserden ölüm hızını azaltmayı, tanısı konamayan hastalıklara yenilikçi teknolojiler kullanarak tanı konmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, Türkiye'de ve dünyada artık geleceğin tıbbının temelini bu gen ve genom araştırmalarının oluşturduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu tür çalışmalar herkes tarafından desteklenmeli. Bu proje gerçekleştirilemez denen şeylerin aslında yapılabileceğini bize gösterdi. Bu proje bize eskiden olduğundan farklı olarak, sadece tüketime değil geleceğe de yatırım yapılabileceğini bunda başarılı olacağımızı bize gösterdi. Bunun daha çok uzun bir yol olduğunu düşünüyorum daha başındayız ama biz devlet olarak İl Sağlık Müdürlüğü olarak, elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız. Bina, imkan her yerde bulunur sağlanır, ama bu projede çalışan insanlar kolay bulunmaz. Onları el üstünde tutmamız, çalışmalarını desteklememiz lazım.”



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :