Kanser hastaları için koştular

Kanser hastaları için koştular

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen "Yaşam İçin Yarış" etkinliğine katılanlar, kanserin teşhis ve tedavisinde kullanılan bronkoskopi cihazı alınması için koştu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesine yerlen İngilizlerin katılımıyla, kanser hastalarına yardım ve bu konudaki araştırmalara katkı için "Yaşam İçin Yarış" etkinliği gerçekleştirildi.

Beşkaza Meydanı'nda başlayan yarışta, yaşları 7 ile 80 arasında değişen sporcular, 5 kilometrelik parkuru tamamlayabilmek için mücadele etti.

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı öncülüğünde düzenlenen etkinliğe çoğunluğu İngiliz 400 kişi katıldı. Bazı yarışmacılar, kanserden kaybettikleri yakınlarının fotoğrafının bulunduğu tişörtler giydi, engelli yarışmacılardan bazıları da etkinliğe tekerlekli sandalyeleri ile geldi.

Yarış Komite Başkanı Uğur Çaçaron, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiklerini ve katılımdan memnun olduklarını söyledi.

- "İnsanlar yaşam için yaşamak için yarıştı"

Yaşam için 400 gönüllünün koştuğunu bildiren Çaçaron, "Koşanlara 'gönüllü' diyoruz çünkü buradan elde edilen gelir devlet hastanesine, kanser teşhis ve tedavisinde kullanılan 'bronkoskopi cihazı' almak için yaptığımız bir etkinlikti. Burada insanlar gerçekten yaşam için yaşamak yarıştı." dedi.

Çaçaron, yarışın 5 kategoride düzenlendiğini, seneye kategori ve katılımcı sayısını artırmayı düşündüklerini ifade etti.

Etkinliğin kanser ile savaş için düzenlendiğini vurgulayan Çaçaron, "Biz kanseri yenmek için koşuyoruz. Çok uzun süredir kanser hayatımızda var. Evinde, yakınında ya da tanıdıklarında kanser olmayan yok. Kanser hayatımızın bir gerçeği ise biz de onu yenmek için yarışacağız, savaşacağız. Bağışlar, yarışçılardan katılım ücreti alındı ve farklı eşyalar satılarak toplandı. Ayrıca destekçiler de bağış yaptı." diye konuştu.

Etkinlik sonunda yaklaşık 15 bin lira bağış toplandığını belirten Çaçaron, alınacak cihazın bedelinin ise 80 bin lira olduğunu kaydetti.

Yarışa tekerlekli sandalyesi ile katılan Ali Akbey de kanser hastalarına destek olmak gerektiğini ifade ederek, "Onlarla empati kurmak ve bir nebze de olsa destek olmak için yarışa katıldım. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Duyarlı insanları bir araya toplamak ve herkesin farkındalığını artırmak adına güzel bir etkinlik." dedi.

Yarış sonunda, kategorilerine göre dereceye girenlere madalyaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :