Kanoda Hedef Olimpiyatlar

Kanoda Hedef Olimpiyatlar

Türkiye, olimpiyatlarda en fazla madalyanın dağıtıldığı branşlardan kanoda, ilk kez 2016 Rio Olimpiyatları'na sporcu göndermeyi hedefliyor- Kano Federasyonu Başkanı Mengütay:- "Kotalar, ağustos ayında Milano’da yapılacak dünya şampiyonası sonucuna göre be

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, kanoda Türkiye’nin ilk defa olimpiyatlara katılmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanonun dünyada köklü bir geçmişi bulunmasına karşın Türkiye'de genç bir spor dalı olduğunu ama buna rağmen önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kanonun 48 madalya ile olimpiyatlarda en çok kürsüye çıkılan spor dallarından biri olduğunu, bunun bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Mengütay, geçen hafta Fransa'da düzenlenen Durgunsu Kano Uluslararası Boulogne Yarışları'nda Türk Milli Takımının 6 altın, 5 gümüş, 5 de bronz olmak üzere 16 madalya kazandığını belirtti.

Bu yıl olimpik kota müsabakaları gerçekleştirildiğini, bu nedenle olimpik milli takıma aday sporcuları sene başından itibaren kampa dahil ettiklerini bildiren Mengütay, "Bu nedenle sporcularımızın büyük bölümü yurtdışında kampta. Milli takımımız Sırbistan'da kamp yapıyor. Önümüzdeki hafta sonu Avrupa Şampiyonasına katılacaklar. Öncelikli hedefimiz olimpiyatlara gidebilmek" diye konuştu.

Mengütay, kano sporunun çok izlenen, popüler bir spor dalı olmasına rağmen Türkiye'de yeni geliştiğini vurgulayarak, "Bu çerçevede federasyonumuz pilot çalışmalarla mevcut sporcuların öncelikle performansını üst seviyeye çekmeye çalıştı. Yurtdışından lokomotif olacak sporcu transferleri yaparak milli takımımızı güçlendirdik" ifadelerini kullandı.

Olimpik Milli Takımı'nın Fransa'dan Sırbistan'daki kampa geçerek hazırlıklarını burada sürdürdüğünü ifade eden Mengütay, şöyle devam etti:

"Takımımız önümüzdeki günlerde Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Kotalar ağustos ayında Milano’da yapılacak dünya şampiyonası sonucuna göre belirlenecek. Dolayısıyla bütün hedefimiz Türkiye'nin ilk defa olimpiyatlara kano dalında katılmasını sağlamak olacak. Bu çerçevede plan ve programımızı sürdürüyoruz."

 

-"Eğitimci açığımız var"

Mengütay, kanonun malzemeye, tesise ve eğitimciye dayalı bir spor dalı olduğuna işaret etti. Mengütay, "Türkiye'de mazisi olmayan bir spor dalı olması nedeniyle eğitimci konusunda zorlanmaktayız. Bu zorluğu yabancı antrenörler getirerek ve kendi antrenörümüze destek vererek aşmaya çalışıyoruz" dedi.

Kanonun ülke genelinde tanınıp sevilmesinin ardından birçok bölgeden teklif geldiğine dikkati çeken Mengütay, şunları söyledi:

"Ancak yaygınlaşmamız ve gelişmemiz bütçe ve elimizdeki imkanlar çerçevesinde sınırlı oluyor. Eğer yeterli finansal, tesis ve malzeme desteğini sağlayabilirsek bunu sürdürüyoruz. Türkiye'nin 7 bölgesinde yaklaşık 20 ilde faaliyetimiz var. Önümüzdeki dönemde il sayısını yükseltip ülkemize yeni kanocular kazandırmaya çalışacağız."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı