Kanoda hedef, olimpiyat kotasını artırmak

Kanoda hedef, olimpiyat kotasını artırmak

- Türkiye, olimpiyatlarda en fazla madalyanın dağıtıldığı branşlardan kanoda, 2020 Tokyo'ya daha fazla sporcu göndermeyi hedefliyor- Kano Federasyonu Başkanı Kabakçı:"2016 Olimpiyatları'na bir sporcuyla katıldık, hedefimiz 2020 Tokyo'da daha fazla sporcuy


MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, 2020 Olimpiyatları'na daha fazla sporcuyla katılmayı hedeflediklerini ve Türkiye'yi kanoda olimpiyatlarda madalya sayısını artıran bir ülke konumuna getirmek istediklerini söyledi.

Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kano Federasyonunda yönetimi devraldıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Durgunsu Kano Aday Milli Takım ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Seçme Değerlendirme Test Yarışlarını Köyceğiz ilçesinde 2 günde tamamladıklarını ve milli takıma seçilen sporcuların kampa alındığını belirten Kabakçı, kamp çalışmalarının da 5 Şubat'a kadar Köyceğiz'de devam edeceğini ifade etti.

Kanonun Türkiye'de yeni bir spor dalı olduğunu, ancak her geçen yıl isminden daha fazla söz ettirdiğini vurgulayan Kabakçı, amaçlarının yetiştirecekleri iyi sporcularla bu spora ilgiyi arttırmak olduğunu kaydetti.


- Olimpiyatlarda en fazla madalya dağıtan spor dallarından


Kanonun olimpiyatlarda en çok kürsüye çıkılan spor dallarından biri olduğunu, bunun bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kabakçı, "2016 Olimpiyatları'na bir sporcuyla katıldık. Hedefimiz 2020 olimpiyat oyunlarına daha fazla sporcuyla katılıp alabileceğimiz en yüksek madalyaya ulaşabilmek." dedi.

Bunun için 4 yıllık bir plan hazırlayıp bu plan doğrultusunda çalışmaları başlattıklarına işaret eden Kabakçı, "Federasyonu devraldıktan sonraki süreçte kulüp sayısını artırmak, faal olmayan illeri etkinlik içerisine dahil etmek için çalışma başlattık. Özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Van, Erzincan, Düzce, Ordu, Giresun gibi illerde de tekrar kanoyu başlatıp aktif hale getirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Kabakçı, kanonun ülke genelinde tanınmasının ardından yeni sporcular yetiştirerek hedeflerini yükselteceklerini dile getirdi.


- Sporcu sayısını artıracağız


Özelikle sporcu sayısının artırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını anlatan Kabakçı, şöyle devam etti:

"Özellikle yeni dönemde antrenör kursları açarak yeni antrenörleri camiamıza kazandıracağız. 2016 yılı itibariyle şuanda faal olan 59 kulübümüz var. Bu dönemde özellikle yeni bölgelerdeki sporculara ulaşarak sayıyı artırmak istiyoruz. Bunun için de antrenör yetiştireceğiz. Bölgelerdeki sayıları böylelikle artırıp kanoyu ülke genelinde daha tanınır, olimpiyatlarda daha fazla kota alır hale getireceğiz."


-Yarışlarda artık fotofiniş sistemi kullanılacak


Göreve gelmeden önce verdikleri sözleri yavaş yavaş yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Kabakçı, "Bunlardan biri de fotofiniş sistemiydi. Seçim çalışmalarında da en çok itirazların olduğu nokta buydu. Sporcuların daha adil bir ortamda sonuçlara ulaşmaları için hazırlanan bir sistem. Sporcular, yarış sonuçlarını online olarak görecekler. Bu sistemi de ilk defa Köyceğiz'de yapılan Durgunsu Kano Aday Milli Takım ve TOHM Seçme Değerlendirme Test Yarışlarında başlattık. Sonuçlar online olarak herkesin telefonunda görülebiliyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :