Kanoda hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları

Kanoda hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Kabakçı:"Köyceğiz ve Antalya’da iki farklı bölgede kamplarımız devam ediyor. Nihai hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları"- "Gençlere önem verdiğimiz bir yarışma olan Gençlik Olimpiyatları da Arjantin’de yapılacak. Hızlı

ANTALYA (AA) - SERVET TÜMER - Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, "Köyceğiz ve Antalya’da iki farklı bölgede kamplarımız devam ediyor. Nihai hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları." dedi.

Alper Cavit Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin önce Akdeniz Oyunları, ardından Arjantin'de yapılacak Gençlik Olimpiyatları ve nihai olarak da 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu söyledi.

Sporcuların aralık ayından bu yana yaklaşık 4 aydır kamp çalışmalarının sürdüğünü belirten Kabakçı, Köyceğiz ve Antalya’da iki farklı bölgede kamplarının devam ettiğini anlattı.


- "Lasma Liepa ve Hilal Avcı'dan umutluyuz"


Akdeniz Oyunları'nın bu yıl haziran ayında yapılacağını hatırlatan Kabakçı, şunları kaydetti:

"Gençlere önem verdiğimiz bir yarışma olan Gençlik Olimpiyatları da Arjantin’de yapılacak. Hızlı bir şekilde adım adım hazırlanıyoruz. Buenos Aires'te 6-18 Ekim 2018'deki bu organizasyonun kota yarışmaları da 12-15 Nisan da Barselona’da olacak. Oraya da 2’si kadın olmak üzere 4 sporcu ile katılıyoruz. İnşallah güzel bir sonuç elde edip, Gençlik Olimpiyatları'na katılmayı arzu ediyoruz.”

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na 2 yıllık bir süre kaldığını vurgulayan Kabakçı, "Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Büyüklerde 2 kadın sporcumuz var. 2016 yılında Moskova’da düzenlenen Avrupa Kano Sprint Şampiyonası'nda kadınlar K1 200 metrede altın madalya kazanan Lasma Liepa ile Hilal Avcı. Bu iki sporcumuzdan umutluyuz. Yine erkeklerde arkadan gelen özellikle K4 kategorisinde genç sporcularımız var." diye konuştu.


- "3 bin antrenör alınacak"


Faal sporcu sayısını arttırmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kabakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu spordaki en önemli şey malzeme ve tesis. Bakanlığımız tarafından bu yıl içerisinde bir malzeme alımı olacak. Sayın Bakanımızın açıklamasına göre 3 bin antrenör alınacak. İlk aşamada bin antrenör alınacak ve bunların içerisinde kano antrenörleri de olacak. Antrenör, malzeme ve tesis oldukça bu ivme hız kesmeden artacak."

Olimpik disiplinlerinin durgunsu ve akarsu yarışları olduğuna dikkati çeken Kabakçı, “Durgunsuda 36, akarsuda 12 madalya var. Akarsuda en fazla sporcu sayımız Rize, Artvin, Tunceli ve Trabzon'daki kulüplerimizde. Öncelikli olarak biz Rize de olimpik bir parkur yapılması ile ilgili proje çalışmamızı Bakanlığımıza verdik. Bunun 2019 yılında yapılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Türkiye'de zaten yarışma yapmak için her şey mevcut"


Durgunsu için de Samsun'un Çarşamba ilçesi, Sakarya ve Antalya’da tesis yapılabileceğini belirten Kabakçı, şu bilgileri verdi:

"Bunlar kendini çok hızlı sürede amorti edebilecek tesisler. Antalya’da yapılan yarışmalarda gördüğünüz gibi bu dönemde bütün dünya Antalya’da. Bütün ülkeler kamplarını bu bölgede gerçekleştiriyor. Bu bölgede bir tesisimiz olduğunda Türkiye’de zaten yarışma yapmak için her şey mevcut. Turizm açısından da otellerimiz çok üst düzeyde. Tesis olduğu sürece sporcu sayımız, kulüp sayımız ve başarımız artacaktır. 2024 Olimpiyat Oyunları, Paris’te olacak. İnşallah 2024'e kadar bir tesis olacağını umuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :