Kangren olan parmağı doku nakliyle kurtuldu

Kangren olan parmağı doku nakliyle kurtuldu

Şiddetli ağrı şikayetiyle gittiği hastanede parmağında kırık olduğu söylenen ve yapılan tedaviye cevap vermeyen Erkan Görmüş, Özel Konya Hospital’da yapılan doku nakliyle kangren olmaktan kurtuldu.


Ankara’da yaşayan 28 yaşındaki Erkan Görmüş, çalıştığı sanayi atölyesinde sol elinin işaret ve orta parmağını kazayla sanayi boyasına değdirdi. Bir süre sonra parmaklarındaki şiddetli ağrı ve hissizlik şikayetiyle hastaneye giden Görmüş’e, iddiaya göre çekilen röntgenden sonra parmaklarında kırık olduğu söylenerek, 10 gün boyunca pansuman ve antibiyotik tedavisi uygulandı. Parmakları yapılan tedaviye cevap vermeyen Görmüş, bu sırada misafirlik için geldiği Konya’da önce Numune Hastanesi'ne, ardından da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne gitti. İki hastanede de yapılan tetkiklerde Görmüş’ün parmağının kırık değil kangren olduğu anlaşıldı. Sonuca inanamayan Görmüş, tavsiye üzerine Özel Konya Hospital’da Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Cevat Tunç Öğün’e başvurdu. Görmüş, buradan da 'kangren' cevabını alınca tedavi olmaya karar verdi. Prof. Dr. Tunç tarafından yapılan başarılı ameliyatla kendi vücudundan alınan doku parmağına nakledilen şahsın, kesilmekten kurtarılan parmakları tekrar sağlığına kavuştu.
Yaşadığı talihsizliği anlatan Erkan Görmüş, “Ben Ankara’da yaşıyorum. Sanayide çalışıyorum. Sanayi boyasının içine girdiğinden dolayı Ankara’daki bir hastanedeki doktorların umursamazlıklarından dolayı bu hale geldim. Sanayi boyası içine kaçtığından dolayı parmağım bu hale geldi. Doktorlar da umursamadı. Kırık var diye röntgen çekip durdular. 10 gün boyunca sadece pansuman yapıp, atel taktılar ve başka bir şey yapmadılar. Antibiyotik tedavisi uyguladılar. Ama bu ana kadar ilgilenen olmadı. Buraya misafirliğe geldim. Konya Numune Hastanesi’ne gittim. Oradaki doktorların sayesinde, kangren olduğumu tam neticeli bir şekilde öğrendik. Ne olur ne olmaz diye Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderdiler. Oradaki doktor da direk kangren olduğunu söyledi. İnsanın canı tatlı oluyor, inanamadık. Tavsiye üzerine Hospital'a geldik. Buradaki doktorumuz da böyle söyleyince mecbur burada ameliyat olduk. Sonuçta bir doku nakli yapıldı. Parmaklarımı birbirine diktiler. İki ay sonra parmaklarım birbirinden ayrılacakmış. Allah'ıma şükürler olsun ki parmağıma zarar gelmedi" şeklinde konuştu.