Kandil'e operasyon için ABD izin vermeli!

Kandil'e operasyon için ABD izin vermeli!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Kandil Dağı'na operasyon yapmanın üç şarta bağlı olduğunu söylediği öğrenildi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlığındaki bir heyet, Dağlıca saldırısından bir gün önce Genelkurmay Karargahı'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir araya geldi.

BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili yapılan görüşmede Özel, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Radikal gazetesinin BBP heyetinin açıklamasına dayandırarak verdiği habere göre; Orgeneral Necdet Özel, Kandil Dağı'na gidiş için belli şartların olduğunu söyledi.

Kandil'e harekat için devlet kararı gerektirdiğini vurgulayan Özel, ABD'nin buna rıza göstermesinin de şart olduğunu ifade etti.

Orgeneral Özel "Ağır kayıplar da olabilir. Kamuoyu da buna hazırlıklı olmalı" diye konuştu.

Necdet Özel'in görüşmede "Terörle mücadele eden askerin elini güçlendirecek hukuki düzenlemeler gerekiyor" dediği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına karşı çıkan Orgeneral Özel, "Genelkurmay, 1949-1960 arası Milli Savunma Bakanlığı'na bağlıydı. 27 Mayıs'a kadar olan dönem iyi incelenmeli" dedi.

Özel, eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili olarak "Bizden 39 belge istendi, hepsine cevap verdik. Mahkemelerin bütün taleplerine olumlu baktık" diye konuştu.

Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişi arasında PKK'lı teröristlerin olduğunu savunan Orgeneral Necdet Özel, askerin olay yerine gittiğinde silahların yok edildiğini iddia etti. Özel, "Yakında bütün gerçekler ortaya çıkacak" dedi.