Kanal D'ye terör propagandasından ceza

Kanal D'ye terör propagandasından ceza

RTÜK, Beyaz Show programında yapılan terör propagandası nedeniyle Kanal D'ye ceza verdi. Verilen cezaya göre, kanal o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2'sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın da 900 bin lira olacağı öğrenildi.

Kanal D'de yayınlanan, Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show programına bağlanan ve kendisini öğretmen olarak tanıtan kadının terör propagandası yapması, sunucu Beyazıt Öztürk'ün de hiç müdahalede bulunmayıp bu sözleri alkışlatması nedeniyle, RTÜK kanala ceza verdi. Sözcü'nün haberine göre, Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2'sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın, yaklaşık 900 bin lira olduğu ifade edildi.

RTÜK'ün raporunda, "Programa katılan konuğun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle" ifadeleriyle birlikte şöyle denildi: “Devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmış olup, konuğun kullandığı söylemin, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterme amacı taşıdığı izlenimi oluşmaktadır."

Beyazıt Öztürk'ün de müdahalede bulunmadığını hatırlatan raporda, "Programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir" denildi.

Kendisini Ayşe Çelik olarak tanıtan kadın, bölgede yapılan operasyonlarla ilgili devleti suçlayan ifadeler kullanmıştı. Bölgeden ayrılmak zorunda kalan öğretmenleri de hedef alan kadın tehditlerde bulunmuştu.