Kanada'nın 149. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu

Kanada'nın 149. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Holmes: - "Resmi milli yas süresi şu an bitmiş olsa da bu acı bir süre daha hepimizin içinde kalacak. Ancak devam etmemiz gerekiyor. Hayatlarımızı korku içinde yaşayamayız. Teröristler zaten bunu istiyor. Biz bundan çok daha

ANKARA (AA) - Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısına yönelik, Türkiye'de ilan edilen resmi milli yas süresinin bitmesine rağmen, o acıyı bir süre daha unutmayacaklarını belirterek, "Ancak devam etmemiz gerekiyor. Hayatlarımızı korku içinde yaşayamayız. Teröristler zaten bunu istiyor. Biz bundan çok daha güçlüyüz ve yenilmeceğiz." dedi.

Büyükelçilik konutunda Büyükelçi Holmes'un ülkesinin milli günü dolayısıyla verdiği resepsiyona, çok sayıda yerli ve yabancı davetli ile yabancı misyon temsilcisi katıldı.

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen korkunç terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralananlar için bir dakikalık saygı duruşu yapılmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Büyükelçi Holmes, "Kanada milli günü yapıp yapmama kararı bizim için çok zordu. İki gün önce elçiliğin bayrağını yarıya indirdik. Kanada’da avam kamarası ve senatosu, Başbakan Justin Trudeau ve ABD Başkanı Barak Obama’nın da hazır bulunduğu bir dakikalık saygı duruşunda bulundular." ifadelerini kullandı.

Holmes, söz konusu terör saldırısı sonrası bazı büyükelçiliklerin etkinliklerini iptal etmesine değinerek, "Bir çok meslektaşım söz konusu saldırı sonrasında kendi resepsiyonlarını iptal etmekle doğru kararı verdiler. Resmi milli yas süresi şu an bitmiş olsada bu acı bir süre daha hepimizin içinde kalacak. Ancak devam etmemiz gerekiyor. Hayatlarımızı korku içinde yaşayamayız. Teröristler zaten bunu istiyor. Biz bundan çok daha güçlüyüz ve yenilmeceğiz." dedi.

Teröre karşı güçlü bir şekilde durmak için Kanada Milli Günü Resepsiyonu'nu yapma kararı aldıklarını kaydeden Holmes, "Bir yandan kurbanları saygıyla anarken, diğer taraftan bu zorlu zamanlarda Türk halkı ile birlikte omuz omuza dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik. Bugün Sayın Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion’un ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde ilettiği mesaj buydu." diye konuştu.

- "İngiliz kuzenlerimize vermiş oldukları kararların hayırlı olmasını diliyorum"

Büyükelçi Holmes, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması kararı çıkan Brexit referandumuna yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Haberler bu günlerde çok kötü, terör olayları, hayatını kaybeden göçmenler, siyasi müzakerelerdeki hoşgörüsüzlükler her gün gazete manşetlerinde yer alıyor. Pek çoğumuz hala Brexit sonuçlarının şokunu yaşıyoruz, İngiliz kuzenlerimize vermiş oldukları kararların hayırlı olmasını diliyorum. Ancak ben AB’nin, herhangi bir üyesinden daha güçlü olduğu kanaatindeyim. AB kanımca devam edecek ve başarılı olacak. Çünkü başarısız olamayacak kadar önemli."

Gelecek yıl görevine Türkiye'de devam edemeyeceğini belirten Holmes, Türkiye'de çok iyi zaman geçirdiğini söyleyerek, "Bu güzel ülkenin insanlarına, barış, güvenlik, refah ve özgürlük diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye'ye yatırım yapan Kanadalı şirketlere teşekkürlerini sunan Holmes, Kanada ile Ankara yönetiminin birçok sosyo-ekonomik projeyi başarıyla yürüttüğünü dile getirdi.

Holmes'un konuşmasının ardından üzerinde Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak "Hepimiz Türkiye'yiz" yazılı flama açıldı. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından resepsiyona geçildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :