Kanada'dan Venezuela'ya yaptırım

Kanada'dan Venezuela'ya yaptırım

Kanada Hükümeti, Venezuelalı 40 kişi hakkında yaptırım kararı aldı

OTTAWA (AA) - Kanada hükümeti, aralarında Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da bulunduğu 40 Venezuela vatandaşı hakkında yaptırım kararı aldı.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, yaptığı yazılı açıklamada, Venezuela halkını desteklemek, Maduro rejimindeki kilit figürler hakkında antidemokratik davranışlarının sonuçlarının olduğuna dair açık bir mesaj göndermek için yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

Yaptırımların, Venezuela'daki demokrasinin bozulmasından sorumlu kişilere karşı konulduğunu belirten Freeland, yaptırımların Venezuela hükümeti üzerinde anayasal düzeni geri getirme ve halkının demokratik haklarına saygı gösterme yönündeki baskıları sürdürmeyi amaçladığını kaydetti.

Freeland, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da aralarında bulunduğu 40 kişinin Kanada ve Kanada dışındaki tüm mal varlıklarının dondurulduğunu ve Kanadalıların bu kişilerle herhangi bir şekilde ticaret yapmalarının yasaklandığını söyledi.

Kanada'nın, Venezuela'da demokrasinin geri dönüşüne olan güçlü bağlılığını gösterdiğini kaydeden Freeland, "Venezuela hükümetinin, halkını temel demokratik haklarından yoksun bırakmasına Kanada suskun kalamaz" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :