Kanada'dan uluslararası operasyona destek

Kanada'dan uluslararası operasyona destek

Irak’ta IŞİD terörüne karşı mücadele eden Kürt birliklerine Arnavutluk tarafından bağışlanan silah ve mühimmat, Kanada Hava Kuvvetlerince taşındı

OTTAWA (AA) - Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Irak’ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı mücadele eden Kürt Peşmergelere askeri destek sağlamak için düzenlenen "Operation İmpact" organizasyonuna destek verdiklerini açıkladı.

Kanada Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, bu kapsamda IŞİD terörüne karşı mücadele eden Kürt birliklerine Arnavutluk tarafından bağışlanan silah ve mühimmatın, Kanada Hava Kuvvetlerine ait CC-177 Globemaster III tipi ağır nakliye uçağıyla taşındığı kaydedildi. Bunun, uluslararası toplumun terörle mücadelesine Kanada’nın bir katkısı olduğunu belirten Başbakan Harper, bölgede daha önce konuşlandırdıkları bir C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının da bu ve diğer yardımların yerine ulaştırılmasına katkı sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

IŞİD’in, bölgesel barış ve güvenliğin yanı sıra küresel güvenlik için de tehdit olduğunu hatırlatan Harper, Kanada'nın, sorunun çözümü için müttefikleriyle işbirliği içinde olduğunu tekrarladı. Öte yandan Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki İngiliz Askeri Üssü’nden Kanada askeri nakliye uçağına yüklenen silah ve mühimmatlar, Bağdat Havaalanı’nda askeri yetkililere teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı