Kanada'dan Somali'ye 10,4 milyon dolarlık yardım

Kanada'dan Somali'ye 10,4 milyon dolarlık yardım

ETOBİCOKE (AA) - Kanada, Somali'de hüküm süren açlık, kuraklık ve hastalık gibi felaketlerden etkilenenler için 10,4 milyon dolar tutarında insani yardım...

ETOBİCOKE (AA) - Kanada, Somali'de hüküm süren açlık, kuraklık ve hastalık gibi felaketlerden etkilenenler için 10,4 milyon dolar tutarında insani yardım paketi açıkladı.

Kanada'nın Somali asıllı Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen, Toronto'nun Etobicoke bölgesinde Somali toplumuna ait bir merkezde hemşehrileriyle bir araya geldi.

Bakan Hussen, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Somali'deki insanlık krizinden etkilenenler için 10,4 milyon dolar insani yardım yaptıklarını duyurdu.

Somali'deki kritik insani ihtiyaçlara cevap vermeye devam ettiklerini belirten Hussen, şöyle konuştu:

"Kanada, Somali'deki son derece kırılgan insani durumdan endişe duyuyor. Açlık, hastalık, yerinden olma, fiziksel güvensizlik ve geçim kaynaklarını kaybetme durumuyla karşı karşıya olan milyonlarca Somalilinin temel ihtiyaçlarını karşılama yönündeki uluslararası çabaları desteklemeye devam ediyoruz. Kanada, kuraklık ve güvensizlik karşısında insani yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca Somalili ile dayanışma içindedir. En savunmasız ve acil yardıma ihtiyacı olanlara bu yardımın ulaşmasını sağlamaktan gurur duyuyoruz."

- Yardımların dağılımı

Kanada'nın açıkladığı 10,4 milyon dolarlık yardımın 5,25 milyon doları Dünya Gıda Programı aracılığıyla Somali halkına acil gıda yardımı sağlamak için kullanılacak.

Yardımın 2,5 milyon doları Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) aracılığıyla çocuklara sağlık ve beslenme hizmetleri, su ve sanitasyon, eğitim ve koruma amaçlarına yönelik harcanacak.

Yardım paketindeki 1,7 milyon dolar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından ihtiyaç duyan kişilere esnek ve zamanında yardım sağlamak için yerel ve uluslararası insani yardım organizasyonlarını desteklemek üzere ödenecek.

Paketten 950 bin dolar da Amerikan Mülteci Komitesinin Kuzey Somali'deki kuraklığa bağlı bölgelere su ve sağlık hizmetleri sağlamak için yürüttüğü çalışmalara tahsis edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :