Kanada'da Yaşayan Türkler'den Ermenilere Karşı Miting

Kanada'da Yaşayan Türkler'den Ermenilere Karşı Miting

1915 Olaylarının 100. yılı nedeniyle Ottawa’da protesto gösterileri düzenleyen Ermenilere, ülkenin dört bir tarafından gelen Türkler'de karşı gösteri düzenledi

Ermeni Diasporası’nın, 1915 olaylarının 100. yılı nedeniyle düzenlediği gösterilere, Kanadalı Türkler de düzenledikleri karşı mitingle cevap verdi.

Kanada’nın başkenti Ottawa’da Federal Parlamento binası bahçesinde toplanan Ermenilere karşı, Ottawa’nın yanı sıra Montreal, Toronto, Hamilton, Waterloo, Kitchener, Burlington ve Mississauga kentlerinden gelen yüzlerce Türk vatandaşı da aynı yerde karşı gösteri yaptı. Ellerinde Türk ve Kanada bayrakları ile parlamento binasının bahçesini dolduran Türkler, attıkları sloganlarla Ermenilere karşılık verdi. Ermenilere "Yalanlara son verin", "Vergi paralarımızı yalanlarınıza harcamayın" ve "Tarihi tarihçilere bırakın" şeklinde dövizler taşıyan Türkler, daha sonra Türkiye’nin Ottawa Büyükelçilik binası önünde toplanan Ermenilere karşı, elçilik önünde yeniden bir araya geldi.

Ottawa Polisi ile Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin yoğun güvenlik önlemleri aldığı her iki gösteride de, grupların birbirlerine yakınlaşmalarına izin verilmedi. Türk Büyükelçiliğinin etrafını güvenlik çemberine alan polis, Ermeni grupların Türk elçiliğinin önüne farklı bir yoldan gelmelerine izin verdi.

- "Bayrak nöbetindeyiz" -

AA’ya konuşan Kanada Türk Platformu Başkanı Mesut Koçak, Ermeni yalanlarına karşı dünyanın dört bir tarafında ayağa kalkan ve ellerinde bayrakları ile elçiliklerin önünde toplanan Türkler gibi, kendilerinin de bayrak nöbetinde olduklarını söyledi. Karşı gösteriye, Irak, Mısır, Türkmenistan, Azerbaycan ve Somalili Müslümanların da destek verdiğini ifade eden Koçak, gelenlere teşekkür etti.

- "Vatikan kendi geçmişine baksın" -

Gösteride konuşan Montreal Yunus Camii İmam-Hatibi Selman Çetin, "Biz, dinimiz gereği soykırımın ne demek olduğunu iyi biliriz. Papa da, Vatikan’ın kanlı geçmişine bir bakmalıdır" dedi.

Son olarak engizisyon mahkemelerinde işkenceden ölenleri, Hocalı’da insanlık dışı muamele ile katledilen Müslümanları hatırlatan Selman Çetin, "Biz artık her yıl Nisan ayının bugünlerini, asıl soykırımı yapanların, yaptıkları pervasızca açıklamaları duyarak geçirmek istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı