Kanada'da Ramazan Bayramı coşkusu

Kanada'da Ramazan Bayramı coşkusu

Ramazan Bayramı, ülkedeki Müslümanlar tarafından coşku ve sevinçle kutlanıyor

HAMİLTON (AA) - Kanada'da yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşku ve sevinçle karşıladı.

Kanada'nın en fazla Müslüman nüfusuna sahip kentlerinden Ontario eyaletine bağlı Hamilton'da bayram coşkusu yaşandı. Bölgenin en büyük camilerinden olan Hamilton Mountain Mosque'da (Hamilton Dağ Camisi) bir araya gelen binlerce Müslüman, sabah namazının ardından bayram namazına kadar ibadet etti.

Bayram namazından saatler önce topluca salavat ve tekbir getiren Müslümanlar, cami dışına kurulan tezgahlardan da alışveriş yaptı.

Bayram namazı öncesi cemaate seslenen Cami İmamı Mesut Tora ve Hamilton Müslümanlar Derneği Başkanı Javid Mirza, temmuz ayında başlayacak minare ve kubbe yapımı için cemaatten yardım istediler. Camiyi dolduran binlerce Müslüman, yaklaşık yarım saat içinde 100 bin Kanada dolarından fazla bağışta bulundu.

Namazın ardından imam hatip Tora hutbede, "Bugünkü kutlamamız, bayramımız benzersiz lütuflarla doludur. Bugüne erişen ve bugünü hak eden Müslümanlar, Allah tarafından yüceltilmiştir." dedi. Bu yıl Kanada'nın 150. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Tora, cemaatten İslam'ın güzelliklerini Kanadalılarla paylaşmalarını istedi.

Hutbenin ardından Müslümanlar bayramlaştı. Yaklaşık 5 bin kişinin ibadet ettiği cami çevresinde kilitlenen trafiğe de Hamilton polisi müdahale etti.

Bu arada Toronto, Hamilton, Montreal, Edmonton ve Calgary başta olmak üzere Kanada genelinde bulunan camilerin çoğunda, yer sıkıntısı nedeniyle iki kez bayram namazı kılındı. Namazların ardından çocuklara şeker, çikolata ve oyuncak dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :