Kanada'da kar fırtınası

Kanada'da kar fırtınası

Doğudaki New Brunswick, Nova Scotia ve Prince Edward Island eyaletlerinde hüküm süren ağır kış şartları yüzünden tüm yollar kapandı, yüzlerce iç ve dış hat uçuşu iptal edildi

HALİFAX (AA) - ABD’nin kuzeydoğusunda hayatı felç eden kar fırtınası, Kanada’yı da vurdu. Ülkenin doğusundaki New Brunswick, Nova Scotia ve Prince Edward İsland eyaletlerinde hüküm süren ağır kış şartları yüzünden tüm yollar kapandı, yüzlerce iç ve dış hat uçuşu iptal edildi. 

Hızı saatte 100 kilometreyi bulan fırtına ile yağan kar nedeniyle üniversiteler dahil okullar tatil edildi, kreşler kapatıldı ve devlet dairelerinde mesai yapılmadı. Kanada’nın ve bölgenin en büyük otoyolarından Trans-Canada Otoyolu’nun New Brunswick ile Nova Scotia arasındaki 170 kilometrelik bölümü, tipi nedeniyle dün geceden bu yana kapalı bulunuyor. Alışveriş merkezlerinin çoğu da kapalı durumda. Kar küreme ekiplerinin açtığı yollar, yağan kar ve fırtınanın etkisiyle tekrar kapanıyor. Üç eyalette de etkili olan kar yağışı yüzünden, bölgenin en işlek havalimanı Halifax Stanfield Uluslararası Havaalanı’nda uçuşların büyük kısmı iptal edildi. Moncton ve Charlottetown havaalanlarında ise hiçbir uçuş yapılamadı. Kar kalınlığı bazı yerlerde 40 santimetreyi aştı.

Kanada Meteoroloji Hizmetleri, bölgede etkili olan hava sisteminin kuzeydoğuya doğru genişleyeceğini duyurdu. Duyuruda, saatte 100 kilometre hızla esen kar fırtınasının, görüş mesafesini sıfıra indirdiği belirtilerek, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması uyarısında bulunuldu. Kanada Meteoroloji Hizmetleri, Çarşamba gecesine kadar etkili olacak kar fırtınasının, yerini buz yağmuruna bırakacağını bildirerek, halktan dikkatli olmalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı