Kan bağışçılarına madalya

Kan bağışçılarına madalya

Elazığ'da düzenli kan bağışında bulunan 231 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verildi

ELAZIĞ (AA) - Türk Kızılayınca, Elazığ'da düzenli kan bağışında bulunan 231 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verildi.

Türk Kızılayı Elazığ Şubesince "14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla bir otelde düzenlenen törende, düzenli kan bağışında bulunanlar madalya ile ödüllendirildi.

47 kez kan bağışında bulunan Ferit Altaş isimli bağışçıya altın, 25 kez bağışta bulunan 10 kişiye gümüş, 10 kez kan bağışı yapan 220 kişiye de bronz madalya verildi.

Elazığ Kan Bağışı Merkezi Müdürü Selvi Eroğlu yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının ülkenin kan ihtiyacının büyük kısmını karşıladığını söyledi.

Kızılayın ihtiyaç duyulan yerlerde olduğunu aktaran Eroğlu, "Yıl içerisinde kan bağışında bulunan bağışçılarımıza madalyalarını taktim edeceğiz. Türk Kızılayına yürek vermiş hiçbir karşılık beklemeden tanımadığı insanların hayatına dokunan bağışçılarımıza kurtarmış olduğunuz hayatlar için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Hayat kurtarıyoruz"

Türk Kızılayının bağışçılarından Ercüment Kadir Yaşar, yaklaşık 8 yıldır kan verdiğini söyledi.

En son üç hafta önce bağışta bulunduğunu anlatan Yaşar, "Vücudumun ürettiği bir şeyi başkalarının damarlarında dolaşarak onların hayatlarını kurtardığını düşündüm bu beni mutlu etti. Kan vererek hayat kurtarıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :