Kamudaki basın çalışanları buluştu

Kamudaki basın çalışanları buluştu

Konya’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşların basın ve halkla ilişkiler sorumluları ile İletişim Koordinatörleri, KTO Karatay Üniversitesi sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

 

Kamudaki basını ilk kez bir araya geldi

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğü ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile Konya’da ilk kez düzenlenen etkinlikte, katılımcılar birbirleriyle tanışma ve görevleriyle ilgili istişare yapma imkanını buldu. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Türkiye’nin kadim üniversitesinde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, programın düzenlenmesinde ev sahipliğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade’ye ve kurumsal iletişim koordinatörü Mehmet Özçelik’e teşekkür etti. Fidancı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın selamlarını da ileterek şunları söyledi: “Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürlüğü olarak, belirli dönemlerde basın kuruluşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına da ziyaretlerde bulunuyoruz. Kamu kurumlarında basın görevlerini yürüten personelin birbirleriyle tanışması ve kaynaşması amacıyla böyle bir program düzenledik. Önümüzdeki dönemlerde yine diğer kurumlarla da işbirliği yaparak, meslekte duayen isimlerle sizleri bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Haber nasıl yazılır, başlık nasıl atılır, fotoğraf seçimi nasıl yapılır, sosyal medya yönetimi nasıl olur, medya ile ilişkiler, kamu kurum ve kuruluşları ile kurumsal iletişim nasıl olur, daha da önemlisi bir kriz nasıl yönetilir gibi konularda uzman kişilerle eğitim çalışmaları yapmayı planlıyoruz.” Fidancı, konuşmasının sonunda 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

REKTÖR SADE: “REKABETTEN ÖNCE İŞBİRLİĞİ VARDIR”

 

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise konuşmasında, “Farklı yelpazede görev yapan arkadaşlarımız var. Sizler geri planda ama önemli hizmetlerde bulunuyorsunuz. Kurumların dışarı ile irtibatında önemli fonksiyonlar üstleniyorsunuz. Rekabetten önce işbirliği vardır. İnsanların birbirini tanıması ve iletişime geçmesi, birbirini bilmesi görmesi gerekmektedir. Böyle bir programın Konya’da ilk defa düzenlenmesi dolayısıyla Üniversite olarak kendimizi bu yönden şanlı hissediyoruz.  Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğüyle birlikte önemli bir projeye imza atmış olduk. İl Müdürümüze ve sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

DİRENİŞ KARATAY SELÇUKLU TARİHİNİ VE KONYA’YI TANITTI

 

Karatay Üniversitesinin son dönemdeki projelerinden de bahseden Rektör Sade, “Üniversite ve sanayi iş birliğiyle sektör danışmanları yetiştiriyoruz. İş dünyasının istediği nitelikli insan kaynağı üretmek zorundayız. İş dünyasının zaman kaybına tahammülü yok. Bizim yetiştirdiğimiz gençler doğrudan iş ortamına adapte olmalı ve hızla üretmeye başlayacak.” dedi. Üniversitenin önemli projeleri arasında yer alan “Akıllı Teknolojiler Merkezi” hakkında da bilgi veren Sade, Konya’da kurulacak merkezin hedefinin tarım makinelerini akıllı teknolojiler ile buluşturmak olduğunu söyleyerek,  Konya tarım makinelere sahasında dünyanın en önemli merkezi olacak. dedi. Son olarak çekimleri Konya’da gerçekleştirilen “Direniş Karatay” filmine de değinen Rektör Sade, Selçuklu tarihini anlatması ve Konya’nın tanıtımı bakımından anlamlı bir proje olduğunun altını çizerek, filmin aynı zamanda Konya’ya plato kazandırdığını sözlerine ekledi. Program, katılımcıların öneriler sunmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

resim39.JPG

kamudaki-basin-calisanlari--(3).jpg

kamudaki-basin-calisanlari--(4).jpg