Kamu Yönetimi Kongresi Konya'da gerçekleştirilecek

Kamu Yönetimi Kongresi Konya'da gerçekleştirilecek

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü, 15-17 Ekim 2015 tarihlerinde Konya'da Kamu Yönetimi Forumu...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü, 15-17 Ekim 2015 tarihlerinde Konya'da Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR-13)  kongresini düzenleyecek.

"Kamu Yönetiminde Değişimin Rotası, Etkileri  ve Sorunları" ana başlığıyla düzenlenecek kongreye 66 farklı şehirden, 92 üniversite ve kurumdan yaklaşık 300 katılımcının bildiri sunmak üzere başvuru yaptığı belirtildi.

Konya Novotel-İbis Otel'de gerçekleştirilecek kongre ulusal katılımcıları, akademik çevre ve paydaşları bir araya getirecek. 

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır, "Konya, kongre merkezi olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor. Çok önemli uluslararası ve ulusal kongreler artık Konya'da yoğunlaşmaya başladı. Kentin bunu çok iyi değerlendirmesi gerekmektedir. Dünyayı sevgi, tolerans ve insanlıkta birleşmeye çağıran Mevlana kenti Konya'da böyle bir kongrenin düzenleniyor olması Konya için gurur verici" dedi.

Türkiye'nin en büyük kamu yönetimi kongresinin Konya'da düzenleneceğini vurgulayan Prof. Dr. Çukurçayır, KAYFOR-13'ün, 13 yıldır kamu yönetimi akademisyenlerini, uzmanları, politikacıları, bürokratları, STK’ları bir araya getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Selçuk Üniversitesi’nin bütün Konya ile birlikte yönetişim anlayışıyla 13'üncüsünü düzenlediği kamu yönetimi kongresi KAYFOR’a 66 farklı şehirden, 92 üniversite ve kurumdan yaklaşık 300 katılımcı bildiri sunmak üzere başvurdu. Kongre’de hem yerel yöneticilerin, hem akademisyenlerin, hem de mülki idarecilerin katılabileceği özel paneller de planlandı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı