Kamu taşınmazlarının tahsis ve devir haklarında değişiklik

Kamu taşınmazlarının tahsis ve devir haklarında değişiklik

ANKARA (AA) - Kamu idareleri̇ne ai̇t taşınmazın halen aynı kamu idaresi tarafından kullanılıyor olması kaydıyla bu bina ve tesisler bedel hesabında dikkate...

ANKARA (AA) - Kamu idareleri̇ne ai̇t taşınmazın halen aynı kamu idaresi tarafından kullanılıyor olması kaydıyla bu bina ve tesisler bedel hesabında dikkate alınmayacak, bu taşınmaz ile üzerindeki bina ve tesisler için ecrimisil istenilmeyecek, tahsil edilenler ise iade edilmeyecek.

Maliye Bakanlığının Kamu İ̇dareleri̇ne Ai̇t Taşınmazların Tahsi̇s ve Devri̇ Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, tahsisi kaldırılan veya geri alınan taşınmazın üzerine, adına tahsis yapılan veya devralan kamu idaresi tarafından yapılan bina ve tesisler, bedelsiz olarak maliki kamu idaresine geçecek. Bunlar için malik kamu idaresince herhangi bir bedel veya tazminat ödenmeyecek. Ancak bu taşınmazın, adına tahsis yapılan veya devralan kamu idaresi ile satış, trampa, arsa ve/veya kat karşılığı inşaat, irtifak hakkı tesisi gibi mülkiyete ilişkin tasarruf işlemlerine konu edilmesi halinde halen aynı kamu idaresi tarafından kullanılıyor olması kaydıyla bu bina ve tesisler bedel hesabında dikkate alınmayacak, bu taşınmaz ile üzerindeki bina ve tesisler için ecrimisil istenilmeyecek, tahsil edilmiş olanlar da iade edilmeyecek.

Yönetmelik ile ayrıca ilgili kamu idaresince tahsisi kaldırılan veya geri alınan taşınmazın; adına tahsis yapılan veya devralan kamu idaresi ile satış, trampa, arsa ve/veya kat karşılığı inşaat, irtifak hakkı tesisi gibi mülkiyete ilişkin tasarruf işlemlerine konu edilmesi halinde, bu bina ve tesisler için malik kamu idaresince herhangi bir bedel veya tazminat ödenmeyecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :